Home Hírek Főhírek Szijjártó Péter Brüsszelből: már csak a megoldás és a józan ész hangja...

Szijjártó Péter Brüsszelből: már csak a megoldás és a józan ész hangja hiányzik

c32a2018c7da4663b677ba9e0a5764e6
c32a2018c7da4663b677ba9e0a5764e6

Összeültek Brüsszelben szombaton az uniós tagállamok külügyminiszterei.

Szombat, itt ülünk 27-en, probléma van bőven, már csak a megoldás és a józan ész hangja hiányzik. Talán ma közelebb kerülünk mindezekhez

– írta Facebook-oldalára Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ülés kezdete előtt.

Facebook-post

A tárcavezető egy másik posztjában pedig arra emlékeztetett, az elmúlt négy év „permanens válságokról szólt Európában”.

Kiemelte, először a Covid-világjárvány sújtott le, mely temérdek gazdasági hatással járt, majd kirobbant az orosz–ukrán háború, melynek következtében az egekbe szöktek az energiaárak és az infláció szinte az egész világot elérte, utána a Közel-Keleten robbant ki újabb háború, végül pedig az Európába irányuló tengeri szállítmányok kerültek veszélybe.

Mindez még nyakon is van öntve az állandó migrációs nyomással. Állandó bizonytalanság, kétségek, kiszámíthatatlanság

– fogalmazott.

Facebook-post

„Pont jókor jön az európai parlamenti választás, ahol az európai emberek olyan vezetőket választhatnak, akik remélhetőleg a helyes megoldást találják meg az előttünk álló kihívásokra” – emelte ki. Szijjártó Péter közölte, szombaton a Külügyminiszterek Tanácsának napirendjén „az európai–afrikai kapcsolatok, az Ukrajnának nyújtott támogatások és az európai–törökországi kapcsolatok állnak”.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben a Külügyminiszterek Tanácsának ülésén 2024. február 3-án (Fotó: Facebook/Szijjártó Péter)

Forrás

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version