3.3 C
Budapest
2022. október. 5. szerda

Szigorított határátlépésre kell számítani az Ausztriába utazóknak…

Dátum:

Megosztás:

Szigorított határátlépésre kell számítani az Ausztriába utazóknak.

A 2021. december 20-tól hatályos, szigorúbb beutazási szabályok értelmében a karanténmentes beutazás azok számára lehetséges:

  •        akik rendelkeznek két oltásról szóló oltási igazolással, vagy 180 napnál nem régebbi gyógyultsági igazolással
  •        és ezek mellett, kiegészítőleg vagy egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel, vagy  rendelkeznek egy harmadik, frissítő oltás felvételének igazolásával.

Amennyiben nem áll rendelkezésre negatív teszteredmény vagy emlékeztető oltás, a beutazó számára kötelező a regisztráció és haladéktalanul tíznapos karanténba kell vonulnia.  A karantén abban az esetben szűnik meg, amennyiben egy negatív teszteredmény rendelkezésre áll az érintett személynél.

Az oltással nem rendelkezők számára szintén kötelező a regisztráció, ők tíznapos karanténba kerülnek.  A karantént akkor lehet elhagyni és befejezettnek tekinteni, ha legkorábban a beutazást követő ötödik napon újabb PCR-tesztet végeznek és annak eredménye negatív.

Kivételek:

  •        A védőoltás meglétének igazolása vagy a betegségből történő felgyógyulást igazoló tanúsítvány bemutatásának kötelezettsége általánosságban nem vonatkozik azokra a személyekre, akik az élet vagy egészség veszélyeztetése nélkül nem olthatók be, a terhes nőkre, a diplomata igazolvánnyal rendelkezőkre (továbbá azok alkalmazottaira és a velük egy háztartásban élő személyekre, valamint azokra a személyekre, akik munkaviszonyból eredő kötelezettségeik teljesítése miatt nemzetközi szervezetekhez történő belépésre jogosultak).
  •        A felnőtt felügyeletében és kíséretében utazó 12 éven aluli kiskorúak, de a karantén- és a regisztrációs kötelezettség tekintetében ugyanazok a rendelkezések érvényesek rájuk is, mint az őket kísérő nagykorúakra. Ha a felnőtt számára előírt karanténkötelezettség véget ért, a kiskorú is szabadul a karanténból.
  •        A 12 éven felüli gyermekek esetében az iskoláskorúak úgynevezett „Ninja Pass” dokumentuma alkalmazható a beutazásnál.

Az ingázók jelenlegi, változatlan feltételekkel léphetnek be december 20-a után is.

Javasoljuk a Konzuli Szolgálat tájékoztatását figyelemmel kísérni. Az információk a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/index linken elérhetőek.

police

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Itt az orosz döntés, ami mindent megváltoztathat

Ratifikálta az orosz parlament felsőháza (Szövetségi Tanács) hétfőn a négy, orosz ellenőrzés alá került ukrajnai régió Oroszországhoz való...

A modern ember genetikailag legfeljebb csak 7 százalékban ember..

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a mai emberek genomja, vagyis DNS-ben kódolt teljes örökítőanyaga jelentős átfedést mutat...

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Berki Mazsi: “A tánc egy olyan műfaj, amely kifejezi az érzelmeinket” – videó

Kimondta Berki Krisztián özvegye. A hétvégén indul a TV2 Dancing with the Stars című show-ja. A celebvilág történéseit követők...