Számos ember sorsa dőlt el az éjjel

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Megjelent a Magyar Közlöny amelyben számos személyi változást jelentettek be.

24.hu írja a hivatalos dokumentum alapján, hogy miniszterelnök ismét kinevezte Freund Tamást, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács tagjának. A döntés három évre szól.

Orbán Viktor döntött arról is, hogy Lázár János javaslatára felmenti január 18-ai hatállyal az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkárát, Kikina Artúrt. A lap emlékeztet arra, hogy Kikina Artúr a vasútépítésért volt felelős a tárcánál, január 15-től ő látja el a pályaműködtetési vezérigazgató-helyettesi és a beruházási vezérigazgató-helyettesi feladatokat a MÁV Zrt.-nél. Kikina Artúr okleveles építőmérnök, felsőfokon beszél ukrán és orosz nyelven, helyettes államtitkári megbízatása előtt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vasútfejlesztési igazgatója volt. A közlönyben úgy fogalmaznak, hogy más fontos megbízatására tekintettel miatt született ez a döntés.

A kormányfő megállapította, hogy január 31-ei hatállyal megszűnik Sölch Gellért Boldizsár megbízatása. A tárca helyettes államtitkára lemondott. Korábban a stratégiai ügyekért felelt.

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version