Kezdőlap Főhírek Külföld Szabadon engedték a Lübcke-gyilkosság ügyében őrizetbe vett férfit

Szabadon engedték a Lübcke-gyilkosság ügyében őrizetbe vett férfit

Szabadon engedték a Lübcke-gyilkosság ügyében őrizetbe vett férfit | hirado.hu

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Szabadon engedték azt a férfit, akit korábban őrizetbe vettek a németországi Kassel területi államigazgatási hivatal vezetője, Walter Lübcke ellen elkövetett gyilkossággal kapcsolatban

– közölte a német rendőrség vasárnap reggel.

A dpa német hírügynökségnek egy meg nem nevezett rendőrségi szóvivő annyit mondott, hogy a férfi a kihallgatása után szabadon távozhatott.

A gyanúsított őrizetbe vételéről a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lap számolt be szombaton. A lap úgy értesült, hogy egy olyan fiatalemberről van szó, aki ismerőse volt a kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) regionális politikusának.

A magas beosztású tartományi államigazgatási tisztségviselőt június 2-ára virradóra holtan találták házának teraszán. A 65 éves férfi életét közvetlen közelről leadott lövés oltotta ki. A fegyvert nem találták meg, az áldozat nem hagyott búcsúlevelet.

Lübcke 2009 óta irányította a járási államigazgatási hivatalt, előtte tíz évig képviselő volt a hesseni tartományi gyűlés (Landtag) CDU-frakciójában.

Hirmagazin.eu

Exit mobile version