Döbbenetes támadás történt vasárnap egy budapesti Pszichiátrián. Egy beteg támadt rá egy másikra, akár meg is ölhette volna.

Úgy tudjuk, a gyanúsított letartóztatását a rendőri intézkedés után már kérte is az ügyészség, ezért a Fővárosi Főügyészséghez fordultunk kérdéseinkkel és a következő választ kaptuk:

„A rendelkezésre álló adatok alapján, 2021. május 9-én egy budapesti kórház pszichiátriai részlegén egy ott kezelt férfi támadt rá egy női betegtársára, a megalapozott gyanú szerint minden előzmény nélkül bántalmazta. A sértett könnyebben sérült, az elkövetés eszköze, módja, a támadott testtájék és egyéb körülmények alapján azonban a gyanúsított cselekménye emberölés bűntett kísérlete megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas.”

– írták válaszukban, hozzátéve, hogy valóban indítványozták a férfi előzetes letartóztatását, és ha a bíróság ezt elrendeli, akkor a gyanúsított az előzetese idejére az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kerülhet.

Mindenki ezt olvassa most!

Ennél pontosabb részleteket azonban nem árultak el az esetről.

Mint ismert, márciusban hasonló kórházi támadás történt, akkor a Honvédkórházban: Egy kínai férfi olyan súlyosan bántalmazott és szurkált össze egy beteg tanárnőt, hogy az áldozat nem sokkal később életét vesztette.

blikk

Hirmagazin.eu