Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Súlyos szigorítás: Húsz évet is kaphat, aki halálos balesetet okoz!

Súlyos szigorítás: Húsz évet is kaphat, aki halálos balesetet okoz!

police.hu

Több törvénymódosítás is érvénybe lépett Bulgáriában, melyek az ittas, illetve a kábítószeres befolyásoltság alatti vezetést büntetik.

A maximális börtönbüntetést pedig húsz évre emelték.

20 év

Legalább öt év szabadságvesztés jár annak a sofőrnek, aki kábítószer- vagy alkoholfogyasztás után okoz halálos kimenetelű balesetet, illetve nincs jogosítványa. Szintén ugyanekkora büntetésre számíthat az, aki elhagyja a baleset helyszínét vagy gyalogátkelőhelyen okoz balesetet.

Ezeknél a bűncselekményeknél a bíróság nem hozhat felfüggesztett ítéletet, és lefoglalhatja a járművet, amennyiben az a sofőr tulajdonában van. Az autót akkor is elkobozzák, ha valaki többször alkoholos és/vagy kábítószeres befolyásoltság alatt vezetett.

A halálos kimenetelű baleseteknél 3–8 év börtönbüntetést szabhat ki a bíróság, különösen súlyos esetekben pedig 10–20 év közötti szabadságvesztésre számíthat az elkövető.

Amennyiben egy sofőr a rendőri ellenőrzés során nem hajlandó megfújni az alkoholszondát, illetve nem engedi elvégezni a drogtesztet, akkor akár 6 év börtönbüntetésre és 1000 eurós bírságra számíthat.

M. GY.

FOTÓ: Freepik

Forrás

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version