Home Életmód Divat, szépségápolás Stílusos retikül, avagy íme, egy kis útmutató a tökéletes kézitáska kiválasztásához!

Stílusos retikül, avagy íme, egy kis útmutató a tökéletes kézitáska kiválasztásához!

stilusos retikul avagy ime egy kis utmutato a tokeletes kezitaska kivalasztasahoz

A táska az outfit szerves részét alkotja, és tulajdonképpen a tökéletes fellépés elengedhetetlen alkotóeleme. Így aztán kicsit sem mellékes, hogy végül melyik az a modell, ami befutóvá lép elő. De vajon a táska a cipőhöz kell, hogy passzoljon, vagy a ruházathoz – mi alapján célszerű keresgélni? Mutatjuk!

stilusos retikul avagy ime egy kis utmutato a tokeletes kezitaska kivalasztasahoz
stilusos retikul avagy ime egy kis utmutato a tokeletes kezitaska kivalasztasahoz

A táska önmagában egy jelenség

https://ecipo.hu/c/taskak/oldaltaskak oldalát böngészve az első perctől kezdve nyilvánvalóvá válhat, hogy a táska, úgy, ahogy van, külön figyelmet érdemel. Olyannyira jelentős a kisugárzása, hogy egy jól megválasztott fazon a megjelenés egészét befolyásolhatja. A cél természetesen a pozitív irányú változás támogatása. De miként érhető ez el?

Azt érdemes megfigyelni, hogy mi az, amit a praktikusság megkíván, mik azok a paraméterek, amik lényegesek. Ugyanis a funkcionalitás más és más módon jelenik meg emberenként. Van, akinek a hatalmas, gigászi táskák képviselik a hatékonyságot, hiszen azokba minden belefér. Ezekre a fazonokra egyébként komplett irányzat épült, mert a grandiózus típusok világsikert arattak, és még ma is trendiek. Úgyhogy, aki a fél háztartását szeretné magával vinni, annak nyilván ez az a variáció, ami megfelelő. Ezzel párhuzamosan, ahogy az a trendben viszonylag gyakran előfordul, felbukkant a másik véglet is, a miniatűr táskamodell, ami tényleg aprócska, és amibe maximum egy telefon, egy kulcscsomó, és pár zsebkendő fér bele. Telefonból itt jegyezzük meg, hogy nem a pingpongütő nagyságú alternatívákra gondolunk. Ez is betöltheti a maga praktikumát, mert ha a cél az, hogy a táska bár jelen legyen, de sok vizet ne zavarjon, akkor a picike méret ehhez hozzájárulhat.

A rekeszek száma is lényeges dilemma. Van, aki az egyterű verziókra voksol, amibe elég mindent csak beledobálni, igaz, a különböző holmik megkeresése már nem egyszerű feladat. Megint más annak örül, ha minél több pakolási rész használható ki az átláthatóság jegyében. Egyik sem elérhetetlen vágy, mivel a kínálatban jócskán akadnak ideális példák.

a-taska-onmagaban-egy-jelenseg.jpg

Miként alakul az esztétikum?

Ha a funkcionalitás rendben van, akkor jöhet a kellem. Na, itt aztán akad választék bőven! A színesség, mint iránymutató, 2023-ban aratott, és ez mit sem változik 2024-ben, így aztán aki vagányabb, az bátran magához ragadhat egy extrémebb árnyalatot. Főleg, ha történetesen az öltözethez kapcsolódó kellékek is hasonló színben pompáznak. De erre mindjárt kitérünk részletesebben. A fekete azonban minden újdonságtól függetlenül továbbra is az egyik legkeresettebb variáns, a sötétbarnával egyetemben.

A díszítettség manapság roppantul kedvelt a gyártók körében: csatok, rojtok, masnik. Igaz találni minimalista típusokat is, de nem érdemes meglepődni az ékek jelenlétén.

Mi mihez „kell”, hogy passzoljon?

Sokan állítják, hogy a cipő és a táska egy egységet alkot. Megint más a szemüveget is hajlamos ide sorolni, sőt még a hordott ékszerek is feltűnnek, mint lehetséges gárdatagok. Tény, hogy a táska akkor is jól nézhet ki, ha a ruházat színétől eltér, ha és amennyiben a többi kiegészítővel harmonizál. Ám végül az egységes megjelenés az, ami döntő, és ennek kialakításához érdemes a saját ízlés hívó szavát követni.

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version