A Soros György egyik alapítványa által pénzelt Minority Rights Group International finanszírozásában a Szauer–féle hvg.hu érzékenyítő migráns propagandaanyagot készített a görögországi Leszbosz szigetének hírhedt, Moria nevű befogadó központjáról.

A balliberális propagandalap durván lebuktatta saját magát, mert miközben folyamatosan azt hazudják, hogy nincs migrációs válság, a riportjukból valójában ennek pontosan az ellenkezője derül ki. A hvg.hu cikke mondanivalójának lényegét már a címben közlik, nevezetesen: követelik a magyar határra emelt biztonsági kerítés lebontását és a migránsok beengedését.

Annak ellenére, hogy már negyedik éve tart az európai migrációs válság, a balliberális álhírgyárak mindent megtesznek annak érdekében, hogy elhallgassák ezt, legtöbbször következetesen tagadják a válság tényét, írásaikban azt hangoztatják, hogy nem jönnek migránsok Európába, ezt csak a magyar kormány találta ki.

Az ilyen jellegű hazug kampány egyik zászlóvivőjének a Szauer-féle hvg.hu számít, legutóbbi riportjukban azonban véletlenül totálisan leleplezték saját magukat.

A Minority Rights Group International  pénzéből elmentek Leszbosz szigetének Moria nevű befogadó központjába annak érdekében, hogy érzékenyítő jellegű propagandaanyagot készítsenek a migráció elősegítésére.

A Minority Rights Group International nevű szervezetet nem meglepő módon a bevándorláspárti spekuláns, Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa finanszírozza.

Migránsok a központban. Forrás: AFP/SOOC/Nick Paleologos

A riportban – akaratuk ellenére – épp azt sikerült bizonyítaniuk, hogy a migrációs válság nagyon is valóságos, amit nem Budapesten találtak ki.

Az érzékenyítő propaganda első részében egy 15 éves afgán lány, Helma és családja valóban nehéz helyzetét mutatják be. A lap állítása szerint az afgán család a tálibok elől menekült el. A migráns kifejezést „természetesen” nem használják, következetesen menekültnek neveznek mindenkit.

Állításuk szerint, amikor megtudták, hogy magyarok, az egyik afgán azt írta be a Google fordítójába: Kérjük, nyissátok meg a magyar határt.

Ez tulajdonképpen az egész cikknek a lényege, magyarán a hvg propagandistái azt akarják elérni, hogy bontsák le a magyar-szerb, illetve a magyar-horvát határra emelt biztonsági kerítést és engedjenek be minden migránst

Csakhogy ez éppen azt jelenti, hogy a migránsok tömegeit a kerítés tartja vissza, különben elözönlenék az országot.

Ezt követően kritizálják az Angela Merkel német kancellár által 2016. március 20-án megkötött EU-Törökország egyezményt a migránsok visszafogadásáról, hiszen ők valamennyi illegális bevándorlót Európában szeretnének látni, ebből nem is csinálnak titkot.

Aztán a szerintük túl szigorú görög menekültügyi eljárási szabályokat bírálják keményen. Véleményük alapján az egész folyamat túl lassú.

Egyetlenegy szót nem írnak arról, hogy Moriában nem csak szegény menekültek, hanem bizony az Iszlám Állam nevű terrorszervezet katonái is jelen vannak.

Erről pedig a külföldi német közszolgálati csatorna, a Deutsche Welle (DW) nagy visszhangot kiváltó riportot készített még októberben.

Leszbosz szigetén pedig görögök élnek, akiknek az életét pokollá tette a migránsáradat.

A befogadó központban elszállásoltak azt nyilatkozták a német stábnak, hogy Moriát nagyjából 50 szír migráns uralja, akik az iszlám jogrend értelmében a saría törvénykezést alkalmazzák a tábor valamennyi lakójával szemben, függetlenül azok vallásától.

A szíriai muszlim araboknak elsősorban a kurd nemzetiségűekkel, a jazidikkel és a keresztényekkel van problémája, többüket gyilkossággal és nemi erőszakkal fenyegették meg.

Az egyik kurd elmondta, őt is megfenyegették, hogy megerőszakolják, mivel nem iszlám vallású.Egy másik migráns szerint a befogadó központ tele van dzsihadistákkal, akik kábítószerekkel kereskednek, mobiltelefonokat adnak-vesznek, és gyakran rabolnak.

Saját bevallása alapján, aki ezeket a dolgokat szóvá teszi, azt brutálisan bántalmazzák.

A német Alkotmányvédelmi Hivatal (Bundesamt für Verfassungsschutz-BfV) megerősítette Bachir Amroune és Mariel Müller újságíróknak, hogy információik alapján Moriában jelen vannak az Iszlám Állam terroristái.A Deutsche Welle szerint a görög hatóságok szemet hunynak a táborban elkövetett bűncselekmények fölött, ahol egyébként a félelem légköre uralkodik.

A Moria nevű befogadó központ. Forrás: AFP/NurPhoto/Juan Carlos Lucas

Riportjuk alapján egyre több graffiti jelenik meg, amin a hírhedt terrorszervezetet dicsőítik.

A legnagyobb probléma viszont az, hogy a dzsihadisták egy része tovább áll, és Nyugat-Európa felé veszi az irányt, terrortámadások végrehajtása céljából.

A hvg riportjában egyébként nem tesznek különbséget a keresztény menekültek és a muszlim gazdasági migránsok között sem.

A riportban jelentősek a ferdítések, az általuk használt képeken pedig szinte kizárólag gyerekek és nők láthatóak, a migránsok kétharmadát adó férfiak nagyrészt “véletlenül” hiányoznak.

A propagandisták egyébként az érzékenyítő riport folytatását ígérik.

Megtehetik, hiszen Soros bőkezűen támogatja őket.

Reméljük, az is ilyen jól sikerül és Soros újabb hazugságait leplezik le véletlenül.

Forrás: vilagfigyelo.com