Az egri Minorita templomban egy ideje egy furcsa kis alkotással és kiírással sokkolják a magáról valamit is tudó nőket és reméljük, hogy sok férfit is. A női fogamzásgátlás ellen kampányolnak, de úgy, ahogy nem sok helyen látni.

Sokkoló feliratok egy egri plébánián a nők fogamzásgátlásáról

A néhány A4-es papíron közölt magvas gondolat mellett egy kokárdával átkötött babakocsi látható, amelyben virágokat is tettek, és igen, ez így egy sírhoz hasonlít.

Sokkoló feliratok egy egri plébánián a nők fogamzásgátlásáról

Nézzük a feliratokat, amelyek szerint ezért sem szabad fogamzásgátlót szedniük a nőknek:

„A fogamzásgátló széles körű használata házastársi hűtlenséghez és az erkölcsi nevelés általános fellazulásához vezet!”

A legjobb:

„A nőt ösztönkielégítése puszta eszközévé alacsonyítja. A férfi nem partnerként tekint a nőre, akinek tisztelettel és szeretettel tartozik.”

„A fogamzásgátlás használata veszélyes hatalmat juttat azon állami hatóságok kezébe, amelyek túlteszik magukat az erkölcsi alapelveken.”

Sokkoló feliratok egy egri plébánián a nők fogamzásgátlásáról3

Ez se rossz:

„A fogamzásgátló arra csábít, hogy elhiggyem: korlátlanul rendelkezhetek sajáttestemmel, ami az ember személyét könyörtelenül saját beavatkozása tárgyává teszi.”

Tisztelt Plébános Úr, mi van azokkal a férfiakkal, akik védekeznek? Nekik szabad magvaikat felelőtlenül a semmibe szórni? Vagy ez majd a következő kiállítás tárgya lesz?

És még egy adalék: a közelmúltban egy halott csecsemőt találtak az Eger-patakban, és a rendőrök még mindig nem találják a tettest. Ha az a nő szedett volna fogamzásgátlót, nem történt volna tragédia.

 

Forrás: tudnodkell