15.3 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

Sokkoló felfedezés: létezhet egy antiuniverzum, ahol az idő visszafelé halad

Dátum:

Megosztás:

Valószínűleg mindannyian gondolkodtunk már életünkben legalább egyszer egy alternatív univerzum lehetőségén. Nos, tudósok egy csoportja most azt állítja, hogy a miénk mellett létezhet “antiuniverzum” is, ahol az idő másként telik.

Tudósok egy csoportja azt gondolja, hogy az ősrobbanáskor keletkezhetett egy úgynevezett antiuniverzum is, amelynek a létezése több dolgot is megmagyaráz.

Például azt, hogy miért nem találtak még rá az ősrobbanás után keletkezett gravitációs háttérhullámokra, vagy hogy mi az a sötét anyag, amely a Világegyetem tömegének 23%-át alkotja -írja a Daily Star cikke alapján a Bors.

A sötét anyag olyan anyagfajta, amely a csillagászati műszerekkel közvetlenül nem figyelhető meg, jelenlétére csak a gravitációs hatásból következtethetünk.

A kanadai kutatóintézet kutatóinak megjelent tanulmánya egy fontos kérdést megmagyarázó elméletet vet fel: mi lenne, ha az ősrobbanáskor nem csak az általunk ismert univerzum jött volna létre, hanem egy másik is, ami tökéletes szimmetriát alkot az “igazi” univerzummal?

Úgy képzelik, hogy ez az úgynevezett alternatív univerzum mindenben egyezik párjával, mégis olyan, mintha egy tükörben látszana. Az idő visszafelé halad, a részecskék töltései fordítottak és az antianyag több benne, mint a látható anyag.

A tudósok szerint egy antiuniverzum létezése megmagyarázhatja a sötét anyag elméletét, ami szerint van egy láthatatlan összetevője a világegyetem szövetének.

Forrás: Life / Hirmagazin.eu

Képünk illusztráció.Fotó / 123RF

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Megsérült a gát Verespatakon, elrendelték a kilakoltatást

Erdély: Sérülést észleltek egy halastó gátján az erdélyi Verespatakon, és mivel egyelőre nem sikerült leereszteni a vizet, vasárnapra...

Zelenszkij: Limant teljesen megtisztították az orosz megszállóktól

A Donyeck megyei Liman városát teljesen megtisztították az orosz megszállóktól - jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap délutáni...

Átverték a nyugdíjasokat – rendőrségi videó

Magukat a nyugdíjbiztosító munkatársának kiadva csaltak ki pénzt a gyanú szerint. Budafoki rendőreink azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket...

Hármas karambol az Árpád hídnál

Összeütközött három gépkocsi az Árpád hídon, a Pest felé vezető oldalon, a Népfürdő utcai lehajtónál. Tűzoltók, mentők, rendőrök...