Hirmagazin.eu
Főoldal » Sokkoló, de kiderült, mit jelent egy férfinek és egy nőnek a megcsalás
18+

Sokkoló, de kiderült, mit jelent egy férfinek és egy nőnek a megcsalás

Akivel már megtörtént, az okokat keresi: miért lépett félre a párom? Nos, a két nemnél teljesen mások lehetnek az indítékok, és máshogy is dolgozzák fel a traumát.

Akár nő, akár férfi a megcsalt fél, iszonyatosan fáj, mintha kihúzták volna a talajt a lábuk alól. Nehéz feldolgozni az árulással járó csalódást, van, akinek nem is megy egyedül, szakember segítségét kell igénybe vennie. Vajon mi jár egy férfi fejében, amikor félrelép? És vajon mire gondol a nő? Egyformán dolgozzák fel a történteket? Egy pszichológiai kutatás pontosan ezekre ad választ.

Sokkoló, de kiderült, mit jelent egy férfinek és egy nőnek a megcsalás

A kutatásból kiderült, hogy a férfiakat a szexuális hűtlenség, a nőket az érzelmi hűtlenség viseli meg jobban. De milyen okok miatt lép félre a férfi, és miért hűtlen a nő? A két nem között hatalmasok a különbségek.

Sokkoló, de kiderült, mit jelent egy férfinek és egy nőnek a megcsalás 1

1. Bizalmatlanság

A nők és a férfiak nagy része egy állásponton van azzal kapcsolatban, hogy a bizalmatlanság megmérgezi a házasságot – de a nők kicsit nagyobb része gondolja így.

2. A férfiak hűtlenebbek

Legalábbis papíron, egy önbevalláson alapuló kérdőív szerint a férjek 25, a nők 15 százaléka lépett már félre. Ugyanakkor egy másik tanulmány szerint a férfiak hamarabb bevallják, mint a nők…

Sokkoló, de kiderült, mit jelent egy férfinek és egy nőnek a megcsalás 2
Fotó: Pinterest

3. Nem feltétlenül a szexről szól

A férfiak 92 százaléka úgy nyilatkozott, hogy nem csak a szex miatt léptek félre, hanem azért, mert eltávolodtak a párjuktól; megbecsülés helyett azt érezték, hogy semmire nem tartják jónak őket.

4. A férfiak megbocsátóbbak

A férfiak fele a tanulmány szerint megbocsátana a feleségének, ha egy nővel csalná meg – viszont ez leesik 22%-ra, ha férfival lép félre az asszony. A nők ebben is különböznek: ha a férjük egy másik férfival csalná meg őket, 21%, ha nővel, 28% bocsátana meg. A kutatók szerint emögött az lehet, hogy a férfiak sokkal izgatóbbnak tartják a nők közötti szexet, mint a nők a férfiak közötti erotikus viszonyt.

5. A pasik nem utálják a házasságukat

54%-uk legalábbis azt mondta, nem volt semmi baj a házassággal, mielőtt félrelépett. Ezzel szemben a nők mindössze 34%-a mondta ugyanezt, vagyis a gyengébbik nemnél nagy hajtóerő az elégedetlenség.

Sokkoló, de kiderült, mit jelent egy férfinek és egy nőnek a megcsalás 3

6. Nem csak a szex megcsalás

Mindkét nem egyetért abban, hogy nem csak az rombolja le a kapcsolatot, ha a párjuk szexel valaki mással: a chatszex, a flört, a randizgatás is félrelépés.

7. A csók jobban belefér a pasiknak

Amikor a csókra kerül a sor, a férfiak megbocsátóbbak: hatvan százalékuk szerint teljesen rendben van, ha egyik fél valaki mással is csókolózik. Míg a nők mindössze 34%-a látja ugyanígy.

8. A nők viszonyaiból hamarabb lesz kapcsolat

Ellentétben a férfiakkal, akik többnyire amiatt lépnek félre, mert adódik egy lehetőség.

9. A férfi és nő is bűntudatot érez

De nem ugyanaz az ok. A férfiak a szexuális hűtlenség, a nők az érzelmi árulás miatt érzik rosszul magukat.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Nem kívánod a szexet? Figyelj, ettől megy el a kedved!

Edit

Benzint locsolt szét a nő az autóban, majd meggyújtotta, a gyermekei benne ültek… 18+

Mazsi

Kiderült! Az iskolai mészárlás terrorcselekmény volt! „Mindenhol gyerekek holttestei hevertek” (A cikk videót tartalmaz) (18+) Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....