Home Hírek Életmód Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés...

Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?

www.tiktok.com
magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

Szinte nincs olyan család idehaza, ahol húsvétkor ne kerülne kötözött sonka főtt tojással, tormával, esetleg kaláccsal vagy csak sima, friss fehér kenyérrel az ünnepi asztalra. A sonkafőzéssel azonban sokaknak meggyűlik a baja, ugyanis a végeredmény könnyedén szálas, nem a jó értelemben szétmállós hús lesz – nos, ezt egy trükkel, egy extra lépéssel pofonegyszerűen megelőzheted, hogy a tiéd legyen a legfinomabb, legemlékezetesebb húsvéti sonka idén. Galériánkban találod a további részleteket, ahol eláruljuk, mit is kell tenned pontosan!

A tökéletes húsvéti reggeli kellékei egyértelműen a kötözött sonka, a torma, a főtt tojás és a kalács. Éppen ezért nem meglepő, hogy minden háziasszony arra törekszik, hogy kiválassza, majd megfelelő módon megfőzze a legfinomabb sonkát, amihez az oldal cikke tippeket is adott.

Fontos például, hogy ne főtt, hanem füstölt, érlelt kötözött sonkát vásároljunk, ami akkor lesz emlékezetesen finom, vajpuha és omlós, ha főzés előtt egy nappal beáztatjuk, majd másnap annyi órán át főzzük, ahány kilós a sonka. Ha az áztatásra nem volt időnk, akkor sokkal több vízben és kétszer olyan hosszú ideig kell főzni a sonkát, majd hagyni, hogy a levében kihűljön.

Az valószínűleg senki számára sem újdonság, hogy a tojásokat a sonka főzőlevében érdemes megfőzni, ettől ugyanis sokkal zamatosabbak lesznek: dobd bele a sonka mellé a vízb a tojásokat 4-6 perccel azelőtt, hogy befejeznéd a sonkafőzést, majd hagyj mindent egyben kihűlni a főzővízben.

Kép: Pinterest
Cikk: https://www.femcafe.hu/cikkek/lifestyle/husveti-sonka-fozese-puha-omlos-vegeredmeny-tipp-trukk-praktika-lifehack-konyhai-tanacs;

#húsvét#hagyomány#tojás#kalács#kötözöttsinja#család#szeretet#gasztro #főzés#titok#omlós#puha#ízletes#finom#csakneked#tiktok#hirmagazin#easter#tradition#eggs#cake#tied#family#love#gastronomy.ia, #cooking#secret#crumbly#soft#delicious#delicious#cskaneked#tiktok#hirmagazin,

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version