Home Életmód Divat, szépségápolás Sminkelés öt lépésben! Amit soha ne hagyjunk ki!

Sminkelés öt lépésben! Amit soha ne hagyjunk ki!

hirmagazin 2015 06 22 115046

A tökéletes megjelenés része a kozmetika, arcfestés melynek alapfeltétele a sminkelés lépéseinek betartása. Mitől lesz tartós és természetes hatású az alapozó és mitől lesz szépen festett, dús ajkunk? A sminkelés szigorú lépései!

1, Kihagyhatatlan arctisztítás, hidratálás
A sminkelés legelső lépését sokan figyelmen kívül hagyják, pedig az arctisztítás és hidratálás talán az egyik legfontosabb része a szépségápolásnak. Ahhoz, hogy ne tűnjön a sminkünk úgy, mintha vastag vakolatot mázolnánk fel, az előző sminket és más szennyeződést le kell mosni, a pórusokat fel kell szabadítani. Az üde és friss smink alapja a hidratálás, ha nem olyan alapozót használunk, amely hidratál is, használjunk külön krémet, így nem kelt száraz, „hámló” hatást az arcbőr.

2, Alapozás, púderezés
Megfogadva a szakértők smink tippjeit, válasszunk olyan jó minőségű alapozót, amely árnyalatában csak kicsit tér el a természetes bőrszínünktől. A folyékony alapozót akár sminklemosó vattával is elkenhetjük egyenletesen az arcon. Ne hagyjuk ki a nyakat, az arc széleit, ha szükséges, a dekoltázst is figyelembe véve. Fontos, hogy egyenletes legyen a krém elosztása, ne legyen foltos és ne gyűrődjön össze a mimikai ráncoknál, a szemüveg pántnál. A por alapú púdert nagyon vékony rétegben vigyük az alapozóra, ezzel nemcsak tartósítjuk a sminket, de hamvas hatást is kap a bőr.

3, Igéző szemek
A sminkelés lépésein belül a szemfestésnek is megvan a meghatározott menete. Hasznos smink tippek közé tartozik, hogy a szemhéjpúder, tus, szemceruza előtt vigyünk fel valamilyen bőrszínnel azonos szemfesték alapot, ami megelőzi, hogy a mélyedésekben összegyűljön a festék. A szemfestéket végül a szempilláktól kifelé haladva fessük. A szempilla spirál csak a szemhéjfesték és a szemceruza, tus után következik.

4, Pirospozsga ecsettel
Az üde arcpír titka, hogy finoman használjuk a pirosítót és a megfelelő helyre tesszük. A szembogár és az orr magasságában, leginkább az arccsont felső részén érdemes pirosítani, ha ennél lejjebb használjuk, fáradt, „elcsúszott” és megereszkedett hatást kelt. Figyeljünk rá, hogy ne éles szélű legyen a festés, dolgozzuk el rendesen az árnyalatokat, hogy minél természetesebben hasson. A pirosító feltétlenül harmonizáljon a smink többi részével!

5, Az ajkak varázsa
A sminkelés legutolsó lépése a száj festése, melyet kezdjünk alapozással az egészséges ajkak érdekében. A puha szájhoz ajakápoló krém is hozzásegíthet, ami megszünteti a cserepes, kirepedezett bőrt. Először a szájceruzával rajzoljuk meg a száj kontúrját, ami egy árnyalattal legyen csak sötétebb a rúzsnál. Ezzel keretet adunk a rúzsnak és elkerülhetjük az „elkenődött” hatást is. A festéket a száj belsejétől kifelé vigyük fel, záró mozzanatként egy vékony réteg púderrel fixálhatjuk a rúzst.

Forrás: everydyme; Kép: Google;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

 

Exit mobile version