Érdemes kihasználni a keresőoptimalizálásban rejlő lehetőségeket, hiszen a segítségével folyamatosan jelen lehet lenni a Google keresőjében. A cikkben annak járunk utána, hogy mikor és miért lehet szükség a SEO újratervezésre.

Akkor ajánlott sort keríteni rá, ha a cél a keresési hirdetésekre fordított költségek csökkentése és a versenytársak megelőzése a Google találati listáján. Továbbá ha a cél lehetővé tenni a honlap megtalálását akár több ezer keresési kifejezésre. Mindemellett akkor is érdemes sort keríteni a SEO újratervezésre, ha a terv egy mobilapplikáció láthatóvá tétele az alkalmazás áruházak keresőjében.

Állapotfelmérés és stratégiaalkotás

Érdemes igénybe venni szakemberek segítségét SEO szolgáltatás keretein belül. Így egyszerűen el lehet érni a kitűzött célokat, és növelni lehet a vállalkozás sikerét. Az állapotfelmérés során átfogó on-site SEO auditra kerül sor, hogy fény derüljön a weboldal keresőoptimalizálási hibáira, és a szakértők javaslatot tudjanak tenni a hibák kijavítására. A tevékenység megkezdése előtt rögzítésre kerülnek az adott weboldal, valamint a versenytársak keresési pozíciói. Mindemellett a meglévő linkportfólió elemzésére is sor kerül.

A stratégia megalapozását kulcsszókutatás előzi meg, majd pedig kiválasztásra kerülnek azok, amelyekre érdemes alapozni. A meglévő tartalmak bővítésére és az oldalak SEO optimalizálására javaslatot tesznek a szakértők. Továbbá publikációs terv kidolgozására is sor kerül.

On-site optimalizálás, linkprofil elemzés

A SEO szakértők a technikai beállítások elvégzésében is tudnak segíteni. Többnyire a meglévő tartalmi elemek bővítésére és optimalizálására is szükség van. Keresőoptimalizálás szempontjából fontos szerepük van a weboldalra mutató külső linkhivatkozásoknak is, hiszen a Google számára mutatják a domain elismertségét. Ezért szükség van egy átfogó linkszerzési stratégia és fejlesztési terv elkészítésére. Továbbá sort kell keríteni releváns megjelenési lehetőségek felkutatására, valamint megfelelő tartalmak előállítására és publikálására a partneroldalakon.

SEO monitoring

Fontos kiemelni, hogy a SEO nem egy egyszerű tevékenység, folyamatos odafigyelést és munkát igényel. Elengedhetetlen, hogy rendszeresen készüljenek új tartalmak, és optimalizálva legyen azok beállítása. Ha erre nincs kapacitás, akkor érdemes kiszervezni a feladatot egy ügynökség számára.

A SEO szolgáltatás során a szakértők ellenőrzik a szerzett linkhivatkozások publikálását, valamint az organikus forgalomban és a keresőpozíciókban bekövetkezett változásokat. Továbbá rendszeres konzultációra is lehetőséget nyújtanak. Időközönként szükség van SEO újratervezésre az elért eredmények, valamint az algoritmus változásai alapján.

A keresőoptimalizálás hosszú távú folyamat, hónapokra van szükség ahhoz, hogy a konverziók számában is érezhető forgalomnövekedést lehessen elérni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több időre van ehhez szükség, főleg akkor, ha erős a verseny. Folyamatosan figyelmet kell fordítani erre a területre a várt eredmény eléréséhez.