A Fidesz kampányán poénkodni csak a kisebbik baj. A nagyobb az, hogy háborúról van szó, egy tragédiáról. Balázs nem érzékeli, vagy nem akarja érzékelni a határokat.

Sebestyén Balázs hozta a szokásost. Előbb 0-24-ben tolta minden csatornán, hogy megy Stuttgartba szurkolni, mert most éppen a „hajrá magyarok” hangulat a népszerű, és hát kellenek a lájkok, no meg a megosztások – ő pedig ebből él.

Aztán történt, ami történt – nem tragédia, de közös szomorúság. És érkezett ezzel együtt a holland bíróra zúduló népharag. (Mert a világ minden kis szegletében, ahol szeretik a focit, ez is része a játéknak.) Hősünk viszont nem tudta megállni, hogy ne kommentálja gúnyosan a pályán zajló eseményeket. Mint az Instagram-sztorijában írta: a meccs megnyeréséből ki kell maradni, a döntetlent csak békével érhetjük el.

Miközben egy ország együtt szorítja izgalmában a karfát, ő a Fidesz politikai kampányával poénkodik.

Szóval hozta a szokásos ballibsi tempót, és az még akkor is így van, ha ő maga nem akar részese lenni ennek a világnak. A helyzet viszont az, hogy nem az önmeghatározásunk, hanem a gondolataink, mondataink és tetteink helyeznek el minket a közéletben.

Balázs pedig éppen ezt teszi, s mivel nem hülye, ezt tudnia kell.

Aki a magyar nemzeti válogatott teljesítményén gúnyolódik, aki a focit Orbánnal vagy a Fidesszel összeköti, az a balliberális narratívát mondja fel. Jellemzően – és ezért volt kiszámítható Sebestyén Balázs menetrend szerinti gúnyolódása – a ballibsi vérmérséklet abban érhető igazán tetten, hogy ha nyerünk, akkor szól a „hajrá, magyarok”, ha pedig veszítünk, akkor marad az O1G!

Ennyire egyszerű ez a mentalitás. Ennyire kiszámítható a reakció.

És hogy mi ezzel a probléma? Túl azon, hogy politikai oldalt választ (ami szíve joga), ő is sokat tesz ezzel azért, hogy a foci jobboldali műfaj legyen.

Pedig ennek nem szabadna így lennie. A foci nemzeti ügy, a válogatott sorsa pedig nemzeti maximum (semmiképpen sem nemzeti minimum) kérdése.

A másik probléma, hogy nem érzékeli, vagy nem akarja érzékelni a határokat. Nem vesz tudomást arról, hogy van, amivel nem ildomos viccelni. Nincs ez rendjén, nem is lehet másképp értékelni mindezt, csak úgy, hogy jó nagy tahóság volt ez a beszólás.

De a Fidesz kampányán poénkodni csak a kisebb baj. A nagyobb az, hogy egy háborúról van szó. Egy borzalmas tragédiáról. Sebestyén Balázs pedig saját bevallása szerint követi a buddhista tanítást és mindennél fontosabbnak tartja az élet tiszteletét…

A celeb-műsorvezető szerint mindennek oka van. A rossznak és a jónak is. A fizikai betegséget pedig gyakran megelőzi a lelki betegség, ami a negatív érzelmekből és a negatív energiából fakad.

Valami ilyesmiről beszélt legalábbis Puzsér műsorában.

Szóval, ha Sebestyén Balázs ebben tényleg hisz (és ezt tényleg a legnagyobb tisztelettel kell értenünk), akkor még nagyobb a zavar van a fejében, mikor ilyen beszólásokat oszt meg. Vagy a lelkében. Vagy az őt körülvevő energiákban… Pedig Nepálban egy mester már megáldotta az „itt tartózkodását”.

Éppen ezért tudnia kell – mielőtt a magyar válogatotton gúnyolódik –, hogy a negatív energia megbetegít.

Vagy ilyen erős lenne benne az a bizonyos megfelelési kényszer a nagy libsi elődök felé?

Ha a humor baloldali műfaj, akkor a foci jobboldali. És erről a megosztottságról csak és kizárólag az ilyen Balázsok tehetnek.

Kép és forrás

#sebestyénbalázs#miavéleményed#monddmegte#tiktok#magyartiktok#hirmagazin,

Hirmagazin.eu