A magyar válogatott 3-0-ra legyőzte San Marino – gyakorlatilag amatőr – csapatát a világbajnoki selejtező második fordulójában. Mérsékelt teljesítmény volt, de nagyon sima sikerrel. A folytátás jövő héten, Andorra ellen.

Azzal kezdődött a meccs, hogy Marco Rossi hét helyen változtatott a lengyelek elleni meccshez képest. Gulácsi Péter a találkozó után hazautazott Lipcsébe, így Dibusz Dénes került a kapuba. Mellette Botka Endre, Loic Nego, Gazdag Dániel, Cseri Tamás, Sigér Dávid, Varga Kevin került a kezdőcsapatba. Gyakorlatilag a teljes középpályás sor le lett cserélve a lengyel meccshez képest.

Mindenki ezt olvassa most!

Végig egykapuzta az első félidőt a magyar válogatott, mégis csak egy gólig juott, pedig olyan emberemlékezet óta nem történt a mieinkkel, hogy 45 perc leforgása alatt két büntetőt is kapjon. Előbb Sallai buktatásáért a 13. percben járt 11-es. Ezt Szalai Ádám nagyon magabiztosan értékesítette. Majd a 20. percben egy kezezésért járt a második, ezt viszont Sallai Roland kihagyta.

Végigtámadta a magyar csapat az első félidőt, de komoly veszély – ezen a két büntetőn kívül – nem akadt. A gyakorlatilag amatőr ellenfél becsületesen védekezett, nagyon a kapuing sem tudott eljutni. Dibusz Dénesnek egyetlen védése sem volt az első félidőben.

A szünetben kettőt is cserélt Rossi, mindkettőt a középpályán. Cseri és Nego jött le, Kalmár és a csatársort erősítendő Nikolics Nemanja állt be. Fáradt a San Marino-i csapat, ennek eredménye lett a 71. percben szerzett második magyar gól. Botka adta be jobbról, Sallai pedig jól érkezett és az ötösről a kapuba fejelte a labdát, 2-0 ide. A 82. percben volt a harmadik gólra a lehetőség, de előbb a védő, majd a kapus mentett óriásit. Továbbra is egykapus meccs volt.

A végén újoncot is avattunk. Szalai Ádám helyére Géresi Krisztián állt be. Olyan még talán sosem volt, hogy egy meccsen három 11-est kapjunk. Most Nikolics buktatásáért megkaptuk a harmadikat is. Az elszenvedő Nikolics volt, aki be is vágta, esélye sem volt a kapusnak. Ami eddig mindig megtörtént San Marino ellen, megint 3-0-ra vezettünk.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

A végén még két szögletet rúgtunk, de ezekből semmi nem lett. Simán nyertünk, de a mérsékelt teljesítményünket is figyelembe véve, ez egy sima győzelem volt.

A magyarok csoportjában a másik négy ellenfél is játszott. Anglia Harry Kane és Mason Mount góljaival 2-0-ra nyertek Albániában. Lengyelország vendége Andorra volt, Lewandowski két góljával és Swiderski találatával 3-0-ra nyertek a lengyelek. A csoportban angol, és magyar-lengyel holtverseny az állás két forduló után.

blikk

Hirmagazin.eu