Elhalasztották Sz. Gáborné szerda reggeli gyanúsítotti kihallgatását.

A csengeri örökösnő kihallgatását ma reggel fél kilenckor tartották volna, ám az asszonyt éjjel kórházba kellett szállítani. Az ügyvédje szerint gyomorpanaszok miatt szorult orvosi segítségre, ezért kórházba szállították, így a kihallgatása elmaradt. Ezek után az orvos dönti majd el, mikor lehet megtartani a kihallgatást – tudta meg a 24.hu a nő ügyvédjétől.

Ha az asszonyt le akarják tartóztatni, a törvény szerint 24 órán belül ki kell hallgatni, 72 órán belül pedig el kell rendelni az előzetes letartóztatását.

Mint megírtuk, a TEK tegnap este szállította haza a csengeri asszonyként híressé vált Sz. Gábornét Svájcból, aki a rendőrség gyanúja szerint milliárdos külföldi vagyonra hivatkozva csalt ki több százmilliót szabolcsi és hajdú-bihari ismerőseitől, és többek között Kósa Lajos debreceni polgármesterrel is egyezkedett, befektetési tanácsokat kért tőle. Kósa elismerte a dokumentum valódiságát, de csalónak nevezte Sz.-nét, aki április elején elhagyta az országot.

A nyomozást különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság rendelte el még tavaly novemberben.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: police.hu