Főleg azok örülhetnek ennek, akik szeretik megszerkeszteni az általuk készített fényképeket.

Jó hír érkezett azok számára, akik képgyűjteményeiket a Google Fotók böngészős felületén vagy telefonos applikációjában szeretik szerkeszteni, ugyanis május 15-től ingyen elérhetővé válik számukra több olyan gépi tanulást használó fotójavítási funkció, amely jelenleg csak a havidíjas Google One előfizetői számára van fenntartva – számol be róla az Origo.

A vállalat ilyen módon többek között a képeken lévő nem kívánatos elemek eltávolítására szolgáló Varázsradírt, a homályos fotók jobb minőségű élesítését, valamint a Portrévilágítást teszi majd elérhetővé.

Ahhoz, hogy használni tudjuk az eszközöket, mobiltelefonon legalább Android 8.0 operációs rendszerrel működő és 3 GB memóriával rendelkező készülékre lesz szükség, iPhone és iPad esetén pedig az iOS 15 a minimum követelmény.

A lap megjegyzi, érdekes, hogy a Google Pixel 8 széria után a többi, legalább Android 8.0-s és 4 GB memóriával szerelt Pixel telefonra elérhető lesz a legfejlettebb Magic Editor képszerkesztő a Google Fotókban, bár előfizetés nélkül havonta csak tíz szerkesztett képet menthetnek majd a felhasználók.

Forrás

A forrás arról nem számolt be, ami a címben áll, hogy ez azok részére mit is jelent, akik pl. a Google érintett szolgáltatásait korábban megvették (mint pl. mi is), így ez a saját tapasztalatunk, hogy a már egyszer befizezett pénzt a Google nem adja vissza, sőt, még csak opciót sem nyit arra, hogy a továbbiakban ingyenes lenne mindaz, amiről itt az Origó ír. Lehetséges tehát, hogy mindez új felhasználók részére érvényes, de a saját szolgáltatásainkat folyamatosan teszteljük és beszámolunk a fejleményekről! Hirmagazin.eu

Hirmagazin.eu