Home Főhírek Külföld Roncsokat találtak a Titanic közelében az eltűnt merülőhajó utáni kutatás közben

Roncsokat találtak a Titanic közelében az eltűnt merülőhajó utáni kutatás közben

1687456202 cu7g0cw5r md
Nyitókép: MTI/EPA/Amerikai parti őrség

Az amerikai parti őrség csütörtökön a Twitteren azt közölte, hogy roncsokat találtak a Titanic közelében az eltűnt Titan merülőhajó utáni kutatás közben.

A roncsokat a keresési területen belül fedezték fel egy távvezérlésű víz alatti robot segítségével, és jelenleg is vizsgálják – tette hozzá a parti őrség.

A tájékoztatás nem terjedt ki további részletekre, így arról sem írtak, hogy szerintük a Titanhoz köthetők-e a törmelékek. Az ügyben később sajtótájékoztatót tartanak.

David Mearns, a merülőhajón lévő utasok ismerőse, aki maga is merülési szakértő a BBC brit közszolgálati műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy a roncsdarabok között azonosították a Titan egyik talprészét és hátsó borításának egy darabját is.

Ezt is olvasd el!

A Titan vasárnap indult útnak öt emberrel a fedélzetén eredetileg kevesebb mint félnaposra tervezett útjára a Titanic roncsaihoz, mintegy 96 órára elegendő, és feltételezések szerint mostanra elfogyott oxigéntartalékkal.

A turisztikai célokra használt búvárhajón tartózkodott a tulajdonos Oceangate tengeri kutatóvállalat alapítója, egy brit felfedező, egy francia búvár, valamint egy pakisztáni üzletember és fia is.
Forrás
Hirmagazin.eu
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version