Home Tudástár Csillagászat, űrkutatás Rendkívüli égi jelenséget videóztak le!

Rendkívüli égi jelenséget videóztak le!

2015 06 23 170402
Egészen furcsa égi jelenséget örökített meg egy amerikai férfi. A felhők mögött egy fénycsóva hol erősebben, hol gyengébben világított, teljesen kiszámíthatatlan ritmusban. A NASA szerint persze létezik magyarázat – számolt be a Bors.

Egy Indiana államban élő férfi június 12-én bringázni indult, ám útközben furcsa dologra lett figyelmes a levegőben. A felvételeken úgy látszik, mintha egy óriási fáklyával hadonászna valaki a felhők mögött, de mivel ez nem lehetséges, egyből megindult a találgatás, hogy itt bizony egy UFO-t lehet látni. Vagy legalábbis annak a fényeit. A megoldás persze ennél egyszerűbb, legalábbis ahogy azt a NASA Astronomy Picture of the Day nevű aloldalán lehet olvasni egy hasonló videó kapcsán.

– Ez egy természetes időjárási jelenség. A zivatarfelhő külső részén található jégkristályok képesek átmenetlieg megváltoztatni a statikus elektromos töltést. Amikor ezek a kristályok egy elektromos mezőbe kerülnek, érzik a rájuk ható erőt, és egyszerűen a mezőhöz igazítják magukat. A jégkristályok egy része a fényt a kamera irányába hajlítja, és amikor a mező megváltozik, újrarendezik magukat. – áll az űrhivatal leírásában.

Ugyanakkor a videó készítője állítja, másról van szó:

– Fogalmam sem volt, hogy mi lehetett, amíg utána nem néztem, amikor hazaértem, és kiderült, hogy ez az úgynevezett HAARP, egy kormányzati kutatási program. Közelebbről nézve a videó elején jobban látszik, hogy a fénysugár eltűnik egy pillanatra, a felhő egyik része felé mozog, majd újra vissza. – írta videójához a NomadFreeman nevű felhasználó.

Önök szerint valóban csak egy furcsa légköri jelenséget látunk, vagy valami egészen mást sikerült rögzítenie az alkotónak?

Íme a videó:

Forrás: PinkPencil

Exit mobile version