Kezdőlap Főhírek Külföld Rémisztő, kitört a pusztító tűzhányó, rengeteg a sérült – VIDEÓ

Rémisztő, kitört a pusztító tűzhányó, rengeteg a sérült – VIDEÓ

Rémisztő, kitört a pusztító tűzhányó, rengeteg a sérült - VIDEÓ

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Kitört egy vulkán a távol-keleti szigetországban! A tűzhányó izzó kődarabokat lövellt ki a közelben lévő síparadicsomra, többen megsérültek, egy ember eltűnt.

Kitört a Kuszacu-Sirane kedden Japánban, ami nemcsak köveket lövellt ki, de lavinát is előidézett. A japán média legalább 15 sérültről és egy eltűntről adott hírt – írja a Maszol.ro internetes portál.

A tűzhányó a szigetország középső részén, Gunma és Nagano prefektúrák határán fekszik, közvetlenül Kuszacu üdülőhelynél, ahova rengetegen járnak síelni és termálfürdőzni.

A 2160 méter magas vulkán helyi idő szerint kedd reggel tört ki. A természeti jelenséget hatalmas lavina kísérte, aminek következtében egy síelő eltűnt, három társának sikerült megmenekülnie.

Egyes hírek szerint egy kődarab eltalálta egy sílift egyik kabinját, egy másik pedig a síközpont egyik pavilonjába csapódott. Több környékbeli épület áram nélkül maradt.

Az öt japán meteorológiai szolgálat közül az egyik hármas fokozatúnak minősítette a vulkánkitörés okozta veszélyt. Vagyis nem szabad a tűzhányó közelében tartózkodni, mert két kilométeres körzetben fennáll a hamu és a kőzethullása veszélye.

Japánban 110 aktív vulkán található, közülük 47-et tartanak folyamatos megfigyelés alatt. 2014 szeptemberében 63 ember halt meg az Ontake vulkán kitörésekor. Ez volt az elmúlt 90 év legsúlyosabb vulkánkitörése a szigetországban.

Forrás: Ripost


Exit mobile version