Home Főhírek Belföldi hírek Reagált a Kreml Orbán Viktor rádióinterjújára

Reagált a Kreml Orbán Viktor rádióinterjújára

f76e75f1f0d142a8810b996b827f818d (1)
Borítókép: Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő (Fotó: AFP/Natalia Kolesnikova)

Ingerülten reagált Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújára Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

A TASZSZ orosz hírügynökség közlése szerint Vlagyimir Putyin emberének nem tetszett, hogy a magyar miniszterelnök azt mondta, Európa vezetői továbbra is a háború pártján állnak, és lassan már felmerülhet a békefenntartók küldése is Ukrajnába, ami a harmadik világháború irányába tett veszélyes lépés lenne.

– Ha az Európai Unió komolyan megfontolja azt az ötletet, hogy békefenntartó csapatokat küldjenek Ukrajnába, az rendkívül veszélyes lehet, és komoly következményeket vonna maga után – reagált Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában elmondott beszédére, melyben utalást tett arra, hogy Európa vezetői a háborúpártiság jegyében békefenntartókat küldhetnek Ukrajnába. Moszkva ugyanis határozottan elutasítja ennek lehetőségét – emelte ki a TASZSZ orosz hírügynökség. Peszkov hangsúlyozta, a világszerte bevett gyakorlat az, hogy az ilyen csapatokat a felek beleegyezésével telepítik az adott országba. – Ebben az estben ez potenciálisan veszélyes téma – fűzte hozzá.

A TASZSZ egyúttal arra is rámutatott, Orbán Viktor miniszterelnök már több alkalommal figyelmeztetett arra, egy újabb világháború veszélye teljesen valós.

A békefenntartó csapatok ukrajnai jelenlétének hírére Anatolij Wasserman, az orosz állami duma képviselője is reagált. Elmondta, az emberek manapság nem igazán mutatnak vágyat arra, hogy harcoljanak vagy katonának tanuljanak, emellett arra is rámutatott, hogy Ukrajnából nagyon sokan elmenekültek, ennek következtében egyre inkább csökken az országban a besorozható férfiak száma.

A legfrissebb hírek itt!

Hozzátette: a Nyugat nem lenne képes arra, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kérésére visszavigyék az elszökött hadköteles férfiakat Ukrajnába, arra pedig végképp nem, hogy oda küldjék fegyveres erőiket. – Mindkettő valószínűtlennek tűnik – szögezte le.

Anatolij Wasserman ugyanakkor úgy látja, a nyugati országokból érkező zsoldosok már Ukrajnában vannak, de egyelőre olyan formátumban, mely nem teszi lehetővé, hogy a kormányokat okolják halálukért.

Hogy mi fog történni ezután, majd meglátjuk. Mindenesetre nagyon remélem, hogy ha Magyarország csapatokat küld, akkor az kizárólag a Podkárpátszka Ruszt [Kárpátalja] fogja érinteni, amely történelem nagy részében Magyarországhoz tartozott, és nemcsak sok magyar van a térségben, hanem a helyi lakosság orosz többségének is sikerült a magyarokkal közös létformát találnia. És akkor Magyarországgal egyeztetni fogunk arról, hogy hogyan lehet megvédeni mind a magyar kisebbség, mind az orosz többség érdekeit ebben a régióban

– fogalmazott Anatolij Wasserman.

Borítókép: Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő (Fotó: AFP/Natalia Kolesnikova)

Forrás

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version