Putyin helyretette Angela Merkelt és az egész nyugati világot (A cikk videókat tartalmaz) Oszd meg!

Dátum:

Az egész világ hallgat róla, hogy Ukrajna orosz halászokat és matrózokat tart fogva jogellenesen hónapok óta

Az euronews riporteréé volt az egyik kérdés, amelyre év végi sajtóértekezletén Vlagyimir Putyin orosz elnök hosszabban válaszolt.

Galina Politovszkaja:

“Az ENSZ határozatot fogadott el a Krím, az Azovi- és a Fekete-tenger orosz militarizációjáról. A kercsi incidens után olyan jelentések kezdtek keringeni, amelyek szerint Oroszország katonai felszereléssel látja el a Krím-félszigetet. Oroszország miért akarja militarizálni a Krímet? Vajon Moszkva arra készül-e, hogy az egész hajózási régiót a saját területének nyilvánítsa?”

Vlagyimir Putyin:

“Ez egy szándékos provokáció volt, Porosenko elnök választási kampányának része. Amint azt már a médiában közöltük, a hajónaplóban az látható, hogy “áthaladás burkoltan”. Mit jelent ez? Azok az emberek, akik Kijevben irányítanak, akik meghatározzák a hangvételt, ők arról beszélnek, készen állnak valóban felrobbantani a hidat. Nem hagyhatjuk, hogy ez megtörténjen.”

“Ami az Azovi tengert illeti: 2003 óta van róla szóló egyezményünk, amely kimondja, hogy a part 5 kilométeres körzete- tehát nem a nemzetközi szabványnak megfelelő 12 tengeri mérföld, hanem egy öt kilométer széles sáv- állami terület, tartozzon akár Ukrajnálhoz, akár Oroszországhoz. A tenger többi része pedig mindkét országhoz tartozó terület.

Amikor elfogták a halászainkat, akkor őket ezeken a semleges vizeken fogták el, nem hatoltak be az öt kilométeres sávba. Azóta is fogva tartják őket, köztük a kapitányt is. Az euronews pedig hallgat erről, mintha ez lenne a bevett szokás. Ugyanez megtörtént más matrózokkal is, a többi között egy teherhajó legénységével. Az egész legénységet fogva tartják valahol, és senki nem beszél erről. Mi készen állunk arra, hogy betartsuk az egyezményeket, és nem hozunk semmilyen egyoldalú intézkedést.”

Az ukrán vezetők sajnálják, hogy senki nem halt meg a kercsi incidensben, mert ez lett volna a cél

Az évzáró sajtóértekezletén több fontos téma között a fegyverkezés kérdését is érintette: azt mondta, azért telepítettek rakétákat november végén a Krím-félszigetre, mert ezzel biztosítják az egyensúlyt és Oroszország biztonságát.

“Miután az Egyesült Államok kivonult abból az egyemzényből, amely a sarokköve volt az atomfegyverek elterjedése megakadályozásának, választ kellett adnunk azzal, hogy újfajta fegyvert építünk a rakétallenes rendszerük ellen. Nehéz elképzelni, mi fog történni. Az amerikai rakétákat Európába telepítenék. Mit tegyünk? A biztonságunk érdekében kell cselekednünk. Ebben az esetben viszont arra fognak panaszkodni, hogy előnybe kerültünk. Valójában nem azért küzdünk, hogy előnyben legyünk, hanem azért, hogy megfelelő egyensúlyban és biztonságban legyünk.”

Az orosz államfő szerint az, hogy a Kercsi-szoros közelében történt orosz-ukrán tengeri incidensben egyetlen tengerész sem vesztette életét, “nagy csalódottságot keltett” az ukrán uralkodó körökben.

“Választásokat tartanak, ezért fokozniuk kéne a helyzetet azért, hogy az egyik elnökjelölt támogatottságát növeljék. Úgy értem, a jelenlegi ukrán elnökét, természetesen. Ami az ukrán katonák jövőjét és sorsát illeti, őket meghalni küldték oda. Azt látom, hogy a vezető körök csalódottak amiatt, hogy senki sem halt meg, mert éppen ezt akarták. De szerencsére ez nem történt meg.”

Merkellel és Macronnal történt beszélgetése során is felhozta Putyin ezeket az ügyeket, amiről itt olvashatsz: Putyin arcába vágta Macronnak és Merkelnek is az igazságot Ukrajnával kapcsolatban

Helyretette az ukrán állami hírügynökség újságíróját is

Vlagyimir Putyin orosz elnök helyretette az ukrán állami UNIAN hírügynökség riporterét, aki a Donbasszról és a Kercsi-szorosnál történtekről kérdezte az államfőt éves moszkvai sajtótájékoztatóján.

A riporter megkérdezte:

Oroszország mennyit költ a megszállt Donbassz-ra? Miért lövik az ukránokat? Mi lesz a fogolycserékkel és miért avatkozik be az ukrán választásokba?

Putyin válaszolt:
“Nem Oroszország tartja teljes gazdasági blokád alatt a Donbasszt, hanem Kijev.
Ukrán katonák lövik az embereket Donbansszban, nem az oroszok. Oroszország támogatja az ott élőket a túlélésben.”

Az ukrán újságíró kérdezett a Kercsi-szorosnál történtekről is. Az ukrán tengerészek felől érdeklődött, akiket a határsértés miatt Oroszország őrizetbe vett.

Putyin elmondta, hogy  Kijev abban reménykedik, hogy Oroszország megölte a tengerészeket. De sorsukról a bíróság dönt.

Az orosz elnök élesen bírálta az ukrán kormányt a Kercsi-szorosnál történt provokáció miatt.

Putyin elmondta, hogy a provokáció sikeressége vitatható, mert az egyik jelölt (Petro Porosenko ukrán elnök) támogatottsága ugyan emelkedett, de még mindig nagyon távol van az első helytől a közvélemény-kutatások szerint.

Elmondta, hogy az orosz-ukrán kereskedelmi forgalom az ukrán vezetés “legjobb erőfeszítései ellenére” is növekszik.

Putyin teljes, 4 órahosszás év végi sajtótájékoztatója

Forrás: vilagfigyelo.com, echotv.com

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Nagyon kellemetlen adatlopási ügyben érintett az Európai Parlament

Saját alkalmazottai rendkívül érzékeny adatai szivárogtak ki. Személyi igazolványok, útlevelek,...

Robert Fico elleni merénylet: Valóság és összeesküvés-elméletek

Bevezetés Robert Fico, a szlovák politikai élet egyik meghatározó alakja,...

Kína „büntető hadgyakorlatba” kezdett Tajvan környékén

Peking által „büntetőként” aposztrofált hadgyakorlatokba kezdett csütörtökön a kínai...

„Ez rémálom” – épül a metróvonal Róma történelmi kincsei közé fúrva

Kevés a metróvonal az olasz fővárosban. Most épül egy...
Megszakítás