Kezdőlap Főhírek Külföld Putyin és Trump közös nevezőn..

Putyin és Trump közös nevezőn..

hvg

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Donald Trump amerikai elnök szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök nem próbál meg beleavatkozni a venezuelai válságba, az egyetlen, amit Oroszország akar az az, hogy valami jó dolog történjen a latin-amerikai országgal.

Trump az után nyilatkozott, hogy az amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó, John Bolton, és Mike Pompeo is napokon át arról beszélt, hogy Oroszország beleavatkozik a venezuelai válságba, és Moszkva tartja hatalomban Nicolás Maduro államfőt. Miután Trump telefonon beszélt Putyinnal, azt is elmondta, hogy ő is úgy érzi, mint orosz kollégája: azt akarjuk, hogy bejussanak a humanitárius szállítmányok, mert az embereknek se vizük, se ennivalójuk nincs. Az amerikai elnök szerint nagyon pozitív volt a Putyinnal folytatott beszélgetés, úgy tűnik, az amerikai elnök megint névértékén vette azt, amit az orosz államfőtől hallott.

Miután sokakat megleptek Trump legújabb kijelentései, a fehér házi szóvivő, Sarah Huckabee Sanders próbálta menteni a menthetőt, és azt mondta, főnöke csak megismételte, amit Putyintól hallott. Trump azt nem magyarázta meg, miért nem tekinthető beavatkozásnak például az, hogy Moszkva több repülőnyi orosz „katonai szakértőt” küldött a latin-amerikai országba, vagy hogy amerikai források szerint, csak azért nem repült el Kubába Maduro a múlt héten, amikor az ellenzék megpróbálta átvenni a hatalmat, mert Moszkvából odaszóltak neki, maradjon hazájában.

Trump leglátványosabban akkor állt Putyin mellé, amikor az orosz államfővel folytatott helsinki tárgyalások után gyakorlatilag meghazudtolta azokat az amerikai titkosszolgálati vezetőket, akik szerint Moszkva megpróbálta befolyásolni a 2016-os amerikai elnökválasztás eredményét. Trump helsinki „produkcióját” többen szégyenletesnek minősítették.

hvg


Exit mobile version