35 C
Budapest
2022. június. 29. szerda

Puccos gazdagok menni hawaiira, de haza már csak kevesebben jönni – itt az HBO új üdvöskéje.. – videók

Dátum:

Megosztás:

A fikciós filmek és sorozatok egy nagy előnye, hogy a nappalinkban ülve egy olyan közeget is megismerhetünk, amelyet anyagi lehetőségeink, életvitelünk, időbeosztásunk nem enged meg számunkra.

Márpedig amennyire szeretünk a nálunk szerencsétlenebbeken szórakozni, annyira bűnös élvezet a felső 1 százalék életmódjába bekukkantani.

Az HBO az utóbbi időben több próbálkozást is tett ilyen témákban, ott az Utódlás és az Ipar, most pedig egy hatrészes luxussorozat, A fehér lótusz (The White Lotus)A kritika az első rész alapján készült.

Gazdagok és szépek

A címben szereplő növény valójában egy hawaii szigeten lévő luxusszálloda, ahová a világ leggazdagabbjai járnak el lazítani. A hat részes sorozat (az elsőből kiindulva) pár különálló, de egy hajóval érkező vendég nyaralását követi végig, akik közt van egy nászútjukat töltő fiatal pár, egy wellness céget vezető nő és a családja, illetve egy édesanyját gyászoló középkorú nő. A szereplőket kivétel nélkül olyan befutott sztárok alakítják, mint Alexandra Daddario, Jake Lacy, Jennifer Coolidge, Steve Zahn vagy Connie Britton. De nem csak rajtuk, hanem a helyszínen sem spóroltak, jószerivel az egész sorozatot autentikus módon Hawaii egyik szigetén rögzítették.

 

Jennifer Coolidge egy furcsa hindu masszázzsal lazítja el magátJennifer Coolidge egy furcsa hindu masszázzsal lazítja el magátKép: HBO pressroom

“Jó, eddig ez nem túl érdekes” – jöhet a megjegyzés. És valóban, a sorozat egy bevált (és meglehetősen unalmas) jövőbetekintéssel kezd az izgalom fokozása érdekében, amelyben láthatjuk, hogy valaki egy hét múlva életét fogja veszíteni a Fehér Lótuszban, így pedig mindjárt egy Agatha Christie-regényben érezhetjük magunkat, ahol állandóan tippelgethetjük, hogy kivel és hogyan fog megtörténni a végzetes esemény. Amíg azonban odáig eljutunk, addig a három főszereplő nyaralócsoport ittlétét figyelhetjük meg, akiknek szálai fokozatosan közeledve egymáshoz, ponyvaregényszerűen fognak összeérni és kirakni a mozaikot.

Egyelőre tökéletes popcorn, de több szeretne lenni

A sorozat azonban nem krimiként, hanem szatírikus vígjátékként aposztrofálja magát, azaz túlzásokkal, karikatúrákkal szeretne nekünk valamit üzenni ezekről a gazdag emberekről. Na most erről az évad egyhatodánál nehéz sziklaszilárd véleményt formálni, mivel az első rész csak a sakkbábukat helyezi fel az asztalra, az azonban már most is látható, hogy a készítők a resort alkalmazottai révén igyekeznek referenciapontot hozni a nézők, és konfliktusokat a nyaralásukat töltő szereplők életébe.

 

A Fehér Lótusz fogadóbizottságaA Fehér Lótusz fogadóbizottságaKép: HBO pressroom

Velük is egész sok időt eltöltünk, a legtöbbet Lanival, az újonc asszisztenssel, aki az utolsó utáni pillanatig eltitkolja várandósságát felettesei elől. Az ő példája mutatja meg, milyen más értékben mérik a szereplők életét a vagyoni helyzetüktől függően. Fontosabb, hogy valamelyik vendég új törölközőket kapjon, minthogy a bármelyik percben megszülő lány milyen állapotban hozza világra gyermekét.

A vendégek közül főleg Jake Lacy karaktere az, aki már az első részben kidomborítja, hogy miként gondolkodik az ő szolgálatára igyekvő házigazdákról és tulajdonképpen mindenki másról, mint egy az édesanyja vagyonából élő harminc körüli pénzember. Számára minden mondat és esemény csak önmagáról szól, a teljes életét és még saját feleségét is az egója szolgálatába állította. A többiek, ahogy említettem, főleg hátteret kapnak és alapkonfliktusokat, amelyekből az azért kiviláglik, hogy mindegyikőjükben mélyen gyökeredző feszültség bújik meg a fancy, gondtalan arckifejezés mögött.

 

Alexandra Daddario és Jake Lacy próbálja élvezni a nászútjátAlexandra Daddario és Jake Lacy próbálja élvezni a nászútjátKép: HBO pressroom

Minőségi körítés

Egyetlen dolgot kötelező kiemelni még a sorozatból, az pedig a zene. Már a lenti főcím is rendkívül megragadó, hozza azt az HBO minőséget, amely eléri, hogy egyik rész elején se akarjam majd áttekerni. Miután pedig megláttam, hogy a dallamot az egyik legmaradandóbb soundtrackkel bíró sorozaton, az Utopián dolgozó jegyző Cristobal Tapia del Veer készítette, minden összeállt. Ez a chilei/kanadai csávó egyszerűen minden, csak nem konform. Annyira bátran nyúl az alapanyaghoz, és mindenféle kötöttség nélkül festi meg a sorozat laza, de baljós hangulatát ezzel a karibi törzsi tánczenével, hogy arról minden zeneszerző példát vehetne.

A sorozat tehát egyelőre nem ad sokat, de hazugság lenne eltitkolni, hogy könnyen nézeti magát. Ez a profi sztároknak, a hangulatos környezetnek és az ötletes, szórakoztató párbeszédneknek köszönhető, de a hátralévő részekben szükséges lenne ennél fajsúlyosabb konfliktusokat és témákat is behúzniuk, hogy akár egy év múlva még eszünkbe jusson az HBO 2021 nyarára célzott üdvöskéje.

noizz

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Földön, tengeren, levegőben, mindenhol ott lesznek a NATO katonái: Amerika jelentősen növeli a jelenlétét Európában

Az Egyesült Államok jelentősen megnöveli katonai jelenlétét Európában – jelentette be Joe Biden amerikai elnök szerdán a NATO...

A csatornában akadtak rá a nyolc napja eltűnt német kisfiúra

Életben, és a körülményekhez képest jól van az a nyolcéves kisfiú, aki június 17-én nyomtalanul tűnt el Oldenburgban,...

Súlyos a helyzet, nagy a baj az Alföldön

Évtizedek óta nem látott súlyos aszály pusztít az országban, eddig 230 ezer hektárra nyújtott be 7 ezer gazdálkodó...

Micsoda kegyetlenség: víz nélkül tartott a macskáját a tűző napon egy budapesti nő (18+)

A 46 éves gyanúsított víz nélkül tartotta a macskáját egy hordozóban a tűző napon. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi...