A fogfájás, ha nem cselekszünk idejében, hihetetlen nehéz perceket, órákat tud okozni. Ilyenkor a legokosabb gyorsan szakemberhez fordulni. De mit tehetünk, ha egy hosszú hétvégén lep meg a fogfájás? Eláruljuk, mi a teendő.

1. Só és bors a fájdalom enyhítésére

Mindkettő erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért gyorsan megnyugtatják a fogat, és enyhítik a kibírhatatlan fájdalmat. Keverjünk a fogkrémhez egy kevés sót és borsot, és úgy mossunk fogat. Hagyjuk rajta állni egy keveset a fájó fogon, így nagyobb lesz a hatóereje.

2. Olajrágás fogszuvasodás ellen

Naponta 2 evőkanál olajat vegyünk be a szánkba reggel ébredés után, és rágjuk, öblögessünk vele, majd köpjük ki. Eltünteti a fogszuvasodást okozó baktériumokat.

3. Fokhagyma

Keverjünk el egy gerezd apróra zúzott fokhagymát egy kevés sóval, majd tegyünk közvetlenül a fájó felületre. De el is réghatunk egy gerezd fokhagymát még pluszban. Addig ismételjük  a kezelést, míg elmúlik a fájdalom.

4. Szegfűszeg, a természetes fájdalomcsillapító

Két, széttört szegfűszeget keverjünk el egy kevés olívaolajjal, majd tegyük a fájdalmas részre. Ezután öblögessünk szegfűszeg illóolajos vízzel.

5. Gyömbér

A friss gyömbérgyökeret áztassuk egy darabig vízben, majd ezzel öblögessünk.

6. Meleg vizes só

Egy nagy pohár meleg vízben keverjünk el egy evőkanál sót, majd használjuk akár a szájvizet, és öblögessük vele.

7. Jégkocka

Tegyük egy tiszta pamut ruhába, majd kívülről nyomjuk neki az arcunknak, ahol a fájó fog van. Vagy tehetjük közvetlenül a fájó fogra is.

8. Hagyma

Fertőtlenítő és baktériuműző hatása miatt kiválóan csillapítja a fájdalmat és a gyulladást. Egyszerűen annyit kell tennünk, hogy elrágjunk egy nagyobb darab hagymát, és a pépet tartsuk a fájó fogon.

9. Kurkuma

Pár csepp mustárolajat keverjünk el egy kevés kurkumával, és hagyjuk rajta 15 percig a sűrű masszát a fogon.

10. Borsmenta levele

Tegyük a friss leveleket közvetlenül a fájó felületre.

11. Fekete tea

Csökkenti a gyulladást és a fájdalmat is. Tannin tartalma miatt gyorsan átmeneti enyhülést adhat.

 Szerző: tudasfaja.com