Több helyen tartottak sebesség-ellenőrzést a rendőrök Bács-Kiskunban és jó néhány száguldozót elkaptak.

A múlt héten 3257-en lépték át a megengedett sebességhatárokat Bács-Kiskunban. Legalábbis ennyien le is buktak a sebességmérő készülékek előtt – közölte a rendőrség.

A szabálytalankodóknak legalább 39 000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan sofőr, aki ennél jóval magasabb összegű büntetésre számíthat. Kiskőrösön, a Dózsa György úton mérték be a rendőrök azt az autóst, aki 50 helyett 132 km/h-s sebességgel közlekedett: neki a maximálisan kiszabható, 390 ezer forintos bírságról szóló csekk érkezik hamarosan.

A rendőrök az információk közlése mellett figyelmeztettek: a balesetek többségének hátterében súlyos szabályszegés áll, de néha egy kisebb hiba is elég ahhoz, hogy tragédia következzen be. A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. A sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

Forrás

Hirmagazin.eu