Kezdőlap Szabadidő Bulvár Óvatosságra intik az edzők a szívbeteg Majkát

Óvatosságra intik az edzők a szívbeteg Majkát

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Hiába a ve­le­szü­le­tett be­teg­sége, az ózdi rap­per nem kí­méli magát. Leg­utóbb más­fél órás, iz­zasztó boksz­edzés után lett rosszul, annyira ki­ké­szült, hogy le kel­lett fe­küd­nie. A szak­em­be­rek sze­rint egy­ér­tel­műen túl­hajtja magát!

Bár még egy enyhe megfázás is komoly egészségügyi kockázattal jár a szívbeteg Majka számára, a szókimondó rapper nem kíméli magát. Két szívműtéttel a háta mögött után is rohan egyik fellépésről a másikra, kevéske szabadidejében pedig pihenés helyett kemény bokszedzésekre jár.

Bár teste már többször figyelmeztette, hogy vissza kéne venni a tempóból, Majka nem hallgat az intő jelekre. Legutóbb annyira kikészült, hogy szabályosan rosszul lett, és le kellett feküdnie.

“Ma nyomtam egy másfél órás zorall tréninget Norbert Harcsa barátommal, és pont úgy, mint a múlt héten, az edzés után egy-másfél órával olyan fáradtság tört rám, hogy le kellett feküdnöm. De nem az a jó, edzés utáni fáradtság, ha­nem sz*r közérzet, kimerültségérzet. Aztán egy óra múlva felébredtem, és tizenöt perc ‘kamillázás’ után az ágyban jobban vagyok! Ez mitől lehet? Kérdezem sportoló barátaimat. Szedek rendesen multivitamint és magnéziumot”

– írta akkor aggodalmasan a Facebookra.

A Ripost ezek után megkeresett egy személyi edzőt, hogy megtudjuk, milyen kockázatokkal járhat a másodszor is apai örömök elé néző Majka számára a rendszeres sport.

Egy szívbetegnek mindenképp oda kéne rá figyelnie, hogy ne érje hirtelen terhelés, hiszen extrém esetben akár meg is állhat a szíve!

-figyelmeztetett a szakember.

“Nagyon fontos, hogy semmilyen pörgető szert nem szabad szednie, energiaitalt sem ihat, maximum egy kis kávé engedélyezett. Emellett Majkának érdemes lenne pulzusmérő órát viselnie edzés közben, és ha 170 fölé megy a pulzusa, azonnal szünetet kell tartania. Általánosságban véve pedig sokkal többet kéne pihennie!”

magyarázta az edző, aki szerint a rappernek boksz helyett statikusabb, erősítő edzéseket kéne végeznie.

Súlyzókkal például nyugodtan dolgozhatna, ám az olyan kardió jellegű, vagy állóképesség fejlesztő edzéseket, amik ennyire megterhelik a szívet, mindenképp hanyagolnia kell.

Forrás: Ripost


Exit mobile version