Ötvös Csöpi újabb kalandját akarta leforgatni a halála előtt Bujtor István + Negyven éves a Pogány Madonna – képgaléria

Dátum:

Budapest — Megérezte a halálát Bujtor István (†67) – elevenítette fel kollégája és jó barátja, Kern András (73) a Rövidre vágva című beszélgetés felvételén.

Az ATV Spiriten szombat esténként 21 órától a 120 éves magyar filmgyártás előtt tisztelegnek, híres alkotásokat sugározva, amelyeket Rónai Egon (58) vezet fel egy-egy – az aktuális filmhez kötődő – személlyel folytatott beszélgetéssel.

Ennek és a héten sorra kerülő 1985-ös Az elvarázsolt dollár című filmnek kapcsán mesélte Kern, hogy Bujtor szívesen folytatta volna még a legendás Ötvös Csöpi és Kardos doktor kalandjait, szeretett volna forgatni még egy mozit a balatoni zsarupárosról, amely klasszikussá és népszerűvé vált a közönség körében.

Mindenki ezt olvassa most!

– Amikor ezek a filmek készültek, mi magánemberként is nagyon jóban voltunk, sokat beszélgettünk. Szóba kerültek ezek a mozik is, és kéne csinálni még egyet, mert aztán megöregszünk. Akkor mondta István: „Valamit azért kéne még csinálni, legalább menjünk le vacsorázgatni a Balatonra, mert már nincs olyan sok nyár…” Mondta ezt tavasszal, és akkor jött az a nyár, amit ő már kómában töltött, és utána meg is halt. Igaza volt, hogy már nincs olyan sok nyár… – szomorodott el a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, aki nagyon sajnálja, hogy így alakult az élet. – Azontúl, hogy a személye elvesztése is borzasztóan fájt nekem, ennek a húszéves sorozatnak az abbahagyása is.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

 

Kapcsolódó: Hernádi Judit méretes dekoltázsa, Bujtor István szétpofozott félsertései – 12 titok a 40 éves Pogány Madonnáról – galéria

Hernádi Judit és Bujtor István a Pogány Madonna egyik jelenetében - a filmre több mint egymillióan váltottak jegyet a magyar mozikban / Fotó: IMDb.comHernádi Judit és Bujtor István a Pogány Madonna egyik jelenetében – a filmre több mint egymillióan váltottak jegyet a magyar mozikban / Fotó: IMDb.com

Ha Bud Spencer nem lép közbe, talán sosem került volna mozikba a legendás film..

Negyven éve az egész ország egy képzeletbeli műkincsrablás lázában égett. 1980-ban fejeződött be az első Ötvös Csöpi-film, a Pogány Madonna forgatása, amelyet hatalmas sikerrel mutattak be a mozikban: több mint egymillióan váltottak rá jegyet, és összesen 28 országban vetítették. Mindenki látni akarta, ahogy a kétbalkezes Kardos doktor (Kern András) téblábolása mellett a frissen lefokozott nyomozó, Ötvös Csöpi (Bujtor István), hatalmas pofonok kiosztása után felgöngyölíti a Tihanyi Apátság kincsének ügyét. A Magyar Hírlap összeállítása nyomán, a Nemzeti Filmintézet Filmarchívumának fotóival mutatjuk be a forgatás titkait:

Galéria


Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

A Yale Egyetem tiszteletbeli doktorává avatták Lovász László matematikust.. – Gratulálunk!

A Yale Egyetem tiszteletbeli doktorává avatták Lovász László matematikust, a Magyar...

Ijesztő állatok jelenhetnek meg tömegesen a kertekben, de tilos bántani őket – videó

Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére amint a kertek,...

Zárjavítás otthon: Mikor érdemes szakembert hívni?

A ház biztonsága mindannyiunk számára kiemelt fontosságú. A zárak...
Megszakítás