Home Életmód Életmód hírek Otthonaik eladására kényszerülhetnek a „Kádár-kockák” lakói

Otthonaik eladására kényszerülhetnek a „Kádár-kockák” lakói

1606386305 bdtthc8dc md
1606386305 bdtthc8dc md

Tömegesen kerülhetnek a piacra a nagy, korszerűtlen fűtésű házak.

vg.hu számol be arról a felmérésről, amelyet az ingon.hu végzett a legújabb hirdetők között.

Ebből az derül ki, hogy a tulajdonosok majdnem 39 százaléka azért akarja eladni jelenlegi házát, mert kisebb és korszerűen szigetelt, vagyis olcsóbban fűthető ingatlant szeretne.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Márpedig a hetvenes-nyolcvanas években, típustervek alapján épült, úgynevezett „kádár-kockák” a legkevésbé energiahatékony házak. Ráadásul 9×9 méteres alapterületükkel még nagy méretűnek is számítanak.

Ezek fűtését tavaly még havi 50-60 ezer forintból meg lehetett oldani, most viszont több százezerbe kerülhet

– írja a portál.

Akiknek nincs pénzük házuk korszerűsítésére, azok szinte biztos, hogy a megtöbbszöröződő rezsit sem tudják majd kifizetni. Így, más megoldás híján, házuk eladása mellett döntöttek nemrég – idézi a vg.hu a felmérés eredményét.

A cikk arról is ír, hogy a rezsicsökkentés módosítása kényszerpályára vitte az ingatlanpiacot is. Már nemcsak azok akarják eladni korszerűtlen házaikat, lakásaikat, akik nem tudják megfizetni a megemelkedett rezsit, hanem azok közül is többen igyekeznek szabadulni az ingatlanjaiktól.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A portál azonban idézi az ingon.hu megállapítását, amely szerint „a befektetők nem tűnnek el a piacról, hanem egy alacsonyabb árszinten visszatérnek, akár a leértékelődő, nagy és korszerűtlen ingatlanokra is vevők lesznek, mert van tőkéjük a felújításra, és céljuk a továbbértékesítés”.

Nyitókép: Pixabay

infostart

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version