A Google 2005-ben indította el a Térkép alkalmazását, melyet az navigálás megkönnyítésére és a világ felfedezésére tervezett.

Az applikáció – melyet már több mint egymilliárdan töltötték le – a 15. születésnapját a felhasználók visszajelzésein alapuló új megjelenéssel és termékfrissítésekkel ünnepeli.

Mától egy frissített Google Térkép-alkalmazást láthatnak a felhasználók – Androidon és iOS-en egyaránt –, amely még könnyebben elérhetővé teszi a szükséges funkciókat öt „easy-to-access” ikonnal: Felfedezés, Ingázás, Mentve, Közzététel és Frissítés.

Az új Felfedezés lapon többek között információk, értékelések és vélemények találhatók a világ mintegy 200 millió helyéről, ideértve a helyi éttermeket, a közeli látnivalókat és a városi tájékozódási pontokat.

A másik termékfrissítés a közlekedést segíti. „Akár autóval, akár tömegközlekedéssel utazik, az Ingázás-ikonnal biztos lehet benne, hogy a leghatékonyabb útvonalon közlekedik. Állítsa be napi ingázási útvonalát, hogy valós idejű forgalmi frissítéseket, menetidőket és javaslatokat kapjon az alternatív útvonalakhoz” – írta az Ingázás funkcióról a Google.

A további lehetőségek közül a Mentve-opcióval a felhasználók egy helyen tekinthetik meg az eddig rögzített több mint 6,5 milliárd helyet, a Közzététel-lehetőséggel értékelhetnek és kiegészíthetik a térképet új információkkal, míg a Frissítés-funkcióval egy „hírfolyamot” érhetnek el a helyi szakértők által felkapott kihagyhatatlan helyekről.

Google

(Fotó: Google)

Hirado, Hirmagazin.eu