A Ferencváros meggyőző játékkal 5-1-re nyert a kazah Tobol ellen, s továbbjutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójába. Következő ellenfele a pozsonyi Slovan lesz, az első mérkőzést, Budapesten, a jövő héten rendezik.

A Ferencváros tizenegye két helyen változik az egy héttel ezelőtti kazahsztáni névsorhoz képest: Botka Endre és Vécsei Bálint helyett Henry Wingo és Esiti kezd. Egyedül Dibusz Dénes maradt a magyarok közül.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A kezdő tizenegy: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni, Zachariassen, Esiti – A. Traoré, Boli, Tokmac.

A mérkőzés 20 órakor kezdődik, az első találkozó 0-0-ra végződött.

A Fradi már a második percben előnybe kerülhetett volna, ám Tokmac, viszonylag tiszta helyzetből, a lécre vágta a labdát.

A 3. perc végén azonban megszületett a vezető gól: Adama Traoré hét méterről higgadtan a jobb sarokba csúsztatta a labdát, Ferencváros–Tobol 1-0.

Kezdeményezőn, aktívan játszik a Ferencváros. Ne legyünk telhetetlenek, de azért még egy gól megnyugtató lenne.

Zachariassen harcossága után Wingo megtalálta Tokmacot, de a csatár megint nem találta el jól a kapu felületét, sőt, ez rosszabb kísérlet volt, mint az első.

Tokmac javított, a tizenötödik percben kiugratta Adama Traorét, aki a balösszekötő helyéről, 13 méterről magabiztosan lőtte a labdát a hálóba, Ferencváros–Tobol 2-0.

Húsz perc sem telt, s már 3-0! Adama Traoré hátrapasszolta a labdát, Laidouni pedig 17 méterről a kapuba lőtt, Ferencváros–Tobol 3-0.

Gyorsan szépítettek a sárga mezes vendégek, az üzbég Sergeyev a szerb Tosics passzából faragott a hátrányból, Ferencváros–Tobol 3-1.

Újabb ígéretes akció végén Zachariassen az égbe lőtt.

Kicsit lazán védekezik a Ferencváros, Tosics jó helyzetből lőhetett, de szerencsére nem találta el rendesen.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Mokin bravúrraél védte Zachariassen labdáját.

A 38. percben Tokmac érvénytelen gólt szerzett, mert lövése előtt Boli megrúgta a védőjét.

Vége az első félidőnek, a Ferencváros 3-1-re vezet.

Helyzet nélkül telt el a második félidő első öt perce. Akkor viszont Samy Mmaee bravúrosan szerelt Brigido elől.

Kovacevic sárga lapot kapott.

Nagyon kevés az esemény az utóbbi tíz percben, a Fradi mintha várná, hogy már vége legyen a mérkőzésnek.

A Ferencváros egy kicsit aktívabbbá vált, de hiba csúszik az utolsó passzokba. Mind a két csapat cserélt, a zöld-fehéreknél Tokmac és Boli is lement, Auzqui és Bassey is a pályán.

Lesgólt szerzett a kazah bajnok, Amanovics, a balhátvéd laposan a bal alsó sarokba lőtt, szerencsére Tosics közben lesen állt.

A 73. percben 4-1-re alakította az állást a Ferencváros, Bassey lőtt közelről a hálóba.

Most már könnyedén játszik a Fradi, a kazahok meg lecserélték legjobbjukat, Tosicsot.

Muzsikov tíz perc alatt két durva szabálytalanságot követett el, piros lapot kapott.

Bassey lövése után szögletre pattant a labda.

Véget ért Batumiban a Dinamo és a Slovan mérkőzése, a szlovákok fordítottak, ők játszanak majd a Ferencvárossal a jövő héten.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Auzqui fejesét védte a kazah kapus.

A 91. percben Wingo előkészítése után Fortune Bassey látványos csel után állította be a végeredményt.

A Ferencváros 5-1-es összesítéssel lépett tovább, következő ellenfele a Slovan Bratislava lesz.

Nyitókép: Adama Traoré (b) ünnepli gólját csapattársaival Tokmac Nguennel és Aissa laidounival a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában a Groupama Arénában. MTI/Kovács Tamás

infostart

Hirmagazin.eu