11 C
Budapest
2022. szeptember. 25. vasárnap

Őszre a koronavírus csak egy egyszerű influenza lesz

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Pfizer elnöke, Albert Bourla nem látja akadályát annak, hogy a megfelelő átoltottságot követően minden újra a régi legyen.

A Pfizer elnöke szerint a koronavírus a jövőben mindennapjaink része lesz, akárcsak az influenza, ennek okán pedig optimistán úgy véli, őszre minden újra a régi lehet, és az emberek felszabadultan élhetik ismét a pandémia előtti életüket. Izraellel példálózva, ahol csak a Pfizer- BioNTech által kifejlesztett vakcinával oltanak, Bourla elmondta, az országban rövid idő leforgása alatt igen magasfokú átoltottságra tettek szert.

Bizakodását nem csupán egyszerű optimizmusára alapozza, a rendelkezésre álló adatok alapján egyszerűen megállapítható, hogy a járványkezelés igencsak pozitív fordulatot vett.

Mivel más típusú vakcinák esetén fennáll a késedelem, ezért a Pfizer elnöke biztosított mindenkit, hogy az általuk forgalmazott oltásból több milliót is készek forgalomba állítani, és ellátni vele akár egész Európát a 2022-2023-as időszakban.

Bourla elmondta, hogy vakcinájuk 95%-os védettségét biztosít, így az átoltottságot követő időszakban, vagyis években a covid egyszerű influenzává szelídül majd, így képezve mindennapjaink részét. Az mRns technológia biztonságos, és rendkívül hatékony, az elnök szerint pedig ez a módszer a legerősebb fegyver, amivel csak harcolni tudunk a vírus ellen.

A cég új típusú oltóanyagon is dolgozik, mellyel a fiatalabb korosztályt védik majd. A 16-18 éves korosztályon végzett kutatás teljes mértékben biztonságosnak bizonyult, nemrégiben pedig az Európai szabályozó bíróságnak benyújtották a 12-15 és közti fiatalokon végzett tanulmányukat, mellyel kapcsolatban a tanács jóváhagyására várnak, de itt korántsem terveznek megállni. Az elnök hangsúlyozta:

„Már elkezdtünk egy tanulmánysorozatot, amely az oltás hatásait vizsgálja az 5-11, valamint a 2-5 éves gyermekek körében. Nagyon-nagyon óvatosak vagyunk, amikor gyerekekkel dolgozunk. Nagyon kis adagokkal kezdtük, majd megpróbáljuk kideríteni, mi legyen a megfelelő adag ezeknek a gyermekeknek a védelem biztosítása érdekében.” – mondta Albert Bourla a Corriere della Sera nevű olasz lapnak adott interjújában.

címlapfotó: twitter.com/AlbertBourla

tenyek

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ambrus Attila: Sajnos jó barátságban vagyok még a piával, az alkotói válságban néha iszom

Azt is elárulta, mi volt a legdurvább reklámszöveg, amire nemet mondott. A legfontosabb - és legérdekesebb hírek itt! Kattints...

Szerte az országban lopta az üzemanyagot négy román kamionsofőr

Az elmúlt hónapokban több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint az M3-as autópálya több pihenőjében a kamionokból ismeretlenek...

Brüsszel bekeményít, további szankciók jöhetnek

További büntetőintézkedések kerültek újra az asztalra. Döntés még nincs, a javaslat már készül. Az orosz–ukrán háború miatt az Európai...

Dúl a szerelem: nézze meg, mit kapott első házassági évfordulójára Várkonyi Andrea Mészáros Lőrinctől – fotó

Várkonyi Andrea és üzletember kedvese, Mészáros Lőrinc teljesen odavannak egymásért. A szerelmesek most ünneplik az első házassági évfordulójukat, ennek...