Sokan már el is feledkeztek a generációkon át őrzött és dédelgetett hagyatékokról és régiségekről. Pedig ezeknek az értékes tárgyaknak sokkal jobb helyük is lehetne, mint a pince vagy a padlás egyik zuga. Ne ajándékozd vagy add el ezeket az értéktárgyakat csak úgy, mert adott esetben egy profi kereskedő segítségével sokkal nagyobbat nyerhetsz az eladással, mint gondolnád!

Mit tehetünk hagyatékainkkal?

Előfordul, hogy a nagyszülők padlásán vagy pincéjében olyan kincseket találunk, amelyeket érdemes lenne egy régiségkereskedőnek megmutatni. Ha azt érezzük, hogy az adott tárgy szinte szól hozzánk, hogy nagy érték lapul benne, akkor azonnal hívjunk olyan szakembert, akinek a vérében van a korrekt hagyaték felvásárlás.

Az értékbecslés során komoly meglepetések érhetnek, amelyek szép kerek számok és nem kevés készpénz formájában öltenek testet. Bizony, a jó régiségkereskedő azonnal meg is vásárolja kincseinket, ráadásul készpénzzel. Ezzel komoly terhet vesz le a vállunkról, mert nem kell kutatómunkát végeznünk a helyes érték megállapításához, majd az eladással bajlódnunk.

Miért érdemes megválni a hagyatékoktól?

A hagyatékok, amelyek az elhunyt szeretteinkre emlékeztetnek, sokszor megnehezítik a gyász feldolgozását. Az emlékek közt ragadva nehéz továbblépni és elengedni a múltat. A hagyatékok értékesítése egyfajta lezárást jelenthet, és segíthet abban, hogy a veszteséget könnyebben feldolgozzuk.

A régi tárgyak sokszor nemcsak érzelmi, hanem anyagi értéket is képviselnek és komoly összegekért értékesíthetők. Az eladásból származó pénzt saját céljaink megvalósítása mellett arra is szánhatjuk, hogy elhunyt hozzátartozónknak méltó emléket állítsunk valamilyen formában. Ez mind segíthet a gyász feldolgozásában.

Az évek során felhalmozott hagyatékok között igazi kincsek is rejtőzhetnek. A múlt emlékei komoly értéket képviselhetnek, ezért ne hagyjuk azokat elkallódni. A hagyatékok között található tárgyak jövője miatt pedig sosem kell aggódnunk, mert jó helyük lesz a gyűjtők és műkedvelők körében.

Hogyan válasszak hagyaték felvásárlót?

Egy megbízható kereskedő ismertetőjegyei közé tartozik a szakmai hozzáértés, az átláthatóság és a korrekt üzleti magatartás. Az első és talán legfontosabb, hogy a hagyaték felvásárló széles körű ismeretekkel rendelkezzen a műtárgyak, régiségek és antikvitások terén, folyamatosan képezze magát és naprakész legyen az aktuális piaci trendekkel kapcsolatban.

Ezen túlmenően, egy jó kereskedő mindig részletes és alapos értékbecslést végez, amelynek alapját megbízható és hiteles források adják. Az átláthatóság szintén kulcsfontosságú. A jó kereskedő világosan kommunikálja az értékbecslés menetét, az árképzési szempontokat és a várható eladási árakat. Emellett a korrekt üzleti magatartás is elengedhetetlen, ami azt jelenti, hogy a kereskedő tisztességes árat kínál az eladó számára, és betartja az előre megbeszélt feltételeket.

Egy megbízható és azonnali készpénz fizetést garantáló régiségkereskedő komoly segítséget nyújthat abban, hogy gyorsan megszabaduljunk hagyatékainktól és azok új életre keljenek más befektetéseinken keresztül.