Az elmúlt 12 óra számokban.

ORFK,országos összesítés

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. július 30-án 18 óra és július 31-én 06 óra közötti időszakban összesen 169 határsértőt tartóztattak fel és 150 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 4 esetben összesen 7 határsértőt tartóztattak fel Petőfiszállás külterületén, Kelebia és Bácsbokod közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 11 esetben összesen 157 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Röszke, Mórahalom és Szatymaz közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 1 esetben összesen 5 határsértőt tartóztattak fel Zsira külterületén  közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, török, indiai, pakisztáni, marokkói, tunéziai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Az elmúlt 12 órában Bács-Kiskun 1, Csongrád-Csanád megyében 5 esetben a rendőrök összesen 150 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Az elmúlt 12 órában tiltott határátlépés miatt nem történt elfogás, közokirat-hamisítás nem volt, míg embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Zsira közigazgatási területén, a magyar-osztrák határ közvetlen közelében, július 30-án 21.05 órakor Sopron RK járőrei ellenőrzés alá vontak egy román állampolgárságú férfit, egy magyar honosságú Fiat Ducato típusú jármű vezetőjeként. A járműben csak a vezető tartózkodott. A közeli erdős területen a járőrök 5 fő afgán állampolgárt tartóztattak fel.

 Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

police

Hirmagazin.eu