Home Főhírek Külföld Óriási fordulat Brexit-ügyben: lehet, hogy mégis az Unióban maradnak a britek?

Óriási fordulat Brexit-ügyben: lehet, hogy mégis az Unióban maradnak a britek?

Theresa May / MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Miután elfogadták a britek a kilépési tervet, lemondott a Brexit-ügyi miniszter, meg a nyugdíjügyi is, Theresa May most az Unióból való kilépés feltételrendszerének elfogadása elleni alternatívaként most azt mondta, még az is lehet, ki sem lépnek az Unióból.

A brit miniszterelnök szerint csak a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló jelenlegi megállapodástervezettel képzelhető el az Egyesült Királyság zökkenőmentes kilépése az Európai Unióból.

Theresa May, aki csütörtökön tájékoztatta a londoni alsóház képviselőit a tervezetről, kijelentette, hogy a dokumentum elfogadásával szemben csak két egyéb választási lehetőség létezik: a megállapodás nélküli kilépés, vagy az, hogy az Egyesült Királyság ki sem lép az EU-ból.

May parlamenti felszólalása előtt nem sokkal bejelentette lemondását Dominic Raab, aki eddig a Brexit-folyamatot irányító brit minisztériumot (DExEU) vezette. Lépését azzal indokolta, hogy nem tudja „jó lelkiismerettel” támogatni a kormány által előző este jóváhagyott megállapodástervezetet.

Ugyancsak csütörtökön lemondott Esther McVey munka- és nyugdíjügyi miniszter is, hasonló indokokkal. (MTI)

Forrás: Blikk.hu

Theresa May / MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Exit mobile version