Home Hírek Főhírek Orbán Viktor után a rendőrség is megszólalt a betiltott tüntetésről

Orbán Viktor után a rendőrség is megszólalt a betiltott tüntetésről

Nyitókép: Pixabay

Nem lehet terrorszervezetet támogató megmozdulást szervezni – a pénteki után egy szombatit sem engedélyeztek.

A Hamász volt vezetője, Khaled Meshaal tüntetésekre szólította fel a muszlim világot a palesztinok támogatására és arra, hogy a szomszédos országok népei csatlakozzanak az Izrael elleni harchoz. A demonstrációkat péntekre hirdette meg.

Csütörtökön vált ismertté, hogy péntek délutánra Magyarországon is szerveződhet egy ilyen megmozdulás a Külgazdasági és Külügyminisztérium elé.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban azt mondta, a kormány élni fog a lehetőségeivel és nem lesz terrorszervezetet támogató tüntetés Magyarországon (és közölte, hogy ezek a megmozdulások nem a palesztinokat, hanem a Hamászt pártolják), majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon bejelentette, hogy megtiltotta a megmozdulás megtartását.

A rendőrségi közlés szerint egy magánszemélytől kaptak bejelentést arról, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán 2023. október 13-án Budapest II. kerületében gyűlést kíván tartani. Az esemény illeszkedik a Hamász felhívásához, amely e napra a „harag kimutatására” szólítja fel híveit az egész világon – írta a BRFK, amely a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény 13. § 1. bekezdése alapján tiltotta meg a gyűlés megtartását, mert az közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot és a közrendet.

Egyúttal figyelmeztettek, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

Frissítés: A rendőrség később közölte, hogy valaki szombatra, az V. kerületbe kért volna engedélyt egy ilyen tüntetésre, de ennek sem adtak zöld utat.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version