Orbán Viktor Miniszterelnökünk Párizsban tárgyal Macron francia elnökkel..

Dátum:

Emmanuel Macron „az európai országok egységére” emlékeztette Orbán Viktort

1678792051 lmmvjyiwg md
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Erről a Le Monde francia lap tudósított, magyar kormányzati források még nem árultak el részleteket a hétfő esti párizsi tárgyalásról.

„Az európai országok egységére” emlékeztette Orbán Viktor miniszterelnököt Emmanuel Macron francia elnök hétfő este, amikor a párizsi Elysée-palotában tartott munkavacsorán az Ukrajnában zajló háborúról beszélgettek – írja a Le Monde beszámolója alapján a Telex.

A találkozón elhangzottakról magyar kormányzati források még nem közöltek részleteket, csak Orbán Viktor Facebook-oldalára töltöttek fel egy közös párizsi képet a két politikusról az éjjel.

https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/760566055440995

A francia lap szerint Macron megragadta az alkalmat, hogy „kiemelje az európai országok egységének szükségességét Ukrajna támogatásában az orosz agresszióval szemben, különösen az Oroszországgal szembeni szigorú szankciók alkalmazásával”.

A vacsorán szóba került a finn és a svéd NATO-csatlakozás is, ezt már minden NATO-tagállam ratifikálta Magyarország és Törökország kivételével.

Orbán, ha már Párizsban járt, felkereste kedvenc francia elnökét, Nicolas Sarkozyt is – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

A tárgyaláson a magyar–francia kétoldalú kapcsolatokon kívül a legfontosabb nemzetközi témákról, az ukrajnai háborúról és európai politikai ügyekről volt szó a sajtófőnök szerint.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Nagyon kellemetlen adatlopási ügyben érintett az Európai Parlament

Saját alkalmazottai rendkívül érzékeny adatai szivárogtak ki. Személyi igazolványok, útlevelek,...

Robert Fico elleni merénylet: Valóság és összeesküvés-elméletek

Bevezetés Robert Fico, a szlovák politikai élet egyik meghatározó alakja,...

Kína „büntető hadgyakorlatba” kezdett Tajvan környékén

Peking által „büntetőként” aposztrofált hadgyakorlatokba kezdett csütörtökön a kínai...

„Ez rémálom” – épül a metróvonal Róma történelmi kincsei közé fúrva

Kevés a metróvonal az olasz fővárosban. Most épül egy...
Megszakítás