Mark Rutte, leendő NATO-főtitkárral folytatott megbeszéléséről is beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök Berlinből adott interjút, kifejtette, hogy az amerikaiak vezetésével, “Németország statisztálása mellett a nyugati világ le akarja győzni Oroszországot”.

A háborúról nem volt népszavazás, de az uniós választási kampány erről szólt, a magyarok kimondták, nem akarnak részt venni a háborúban – jelentette ki. A minimális cél az volt, hogy megállapodjak a NATO-főtitkárával, hogy mi ehhez ragaszkodunk.

– Magyarország a béke szigete marad – ezt sikerült elérni a most távozó és az új NATO-főtitkárral való tárgyaláson.

Hozzátette, a háborús nyomás nem a katonai szervezetből, hanem az unióból jön, azt a csatát pedig Brüsszelben kell megharcolni.

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke egyetlen céllal dolgozik, hogy ártson Magyarországnak – vélekedett a kormányfő, aki egy magyarellenes vezetőnek nevezte őt. Szerinte a Néppárt háború- és migrációpárti szervezet, szövetséget kötött a liberálisokkal és a baloldallal egy olyan programban, amely “nem jó Magyarországnak”. Közölte, látványos, hogy miután a Fidesz megnyerte június 9-én az EP-választást, “migrációs bírsággal büntették Magyarországot”. Ezzel kapcsolatban azt mondta, látja a megoldásokat arra, hogy azokkal fizettessük meg ezt a bírságot, akik nyernek a migráción és a háborún, ennek a jogi keretei már megvannak.

Korábban elképzelhetetlen volt, hogy Németország militarizálódik, de most ezt látja Orbán Viktor, aki beszélt arról is, hogy a keresztény, fehér ember fogy, a muszlim közösség száma pedig nő, lakosságcsere zajlik Európában. Hozzátette, ez nem az a Németország, amelyet példaként állítottak Magyarország elé. – Ez egy színes, megváltozott multikulti ország, ahol százezerszám adják ki a migránsoknak az állampolgárságot – nyilatkozta Németország migrációs politikájáról.

Beszélt arról is, hogy csütörtökön találkozott a Mercedes vezérkarával és titoktartási nyilatkozat aláírása után megnézhette a legújabb modelleket.
Egy olyan beruházást hoznak létre Magyarországon, ami 3-4000 új munkahelyet teremt.

„Mi a világ számára gyártunk” – mondta, szerinte Németország ezért is szövetségese Magyarországnak.

A miniszterelnök jelezte azt is, hogy Olaf Scholz német kancellárral is tárgyal a nap folyamán, és a júliusban kezdődő, féléves magyar EU-elnökséggel kapcsolatos terveket és programokat tekintik át.

Kép és forrás

#orbánviktor#hazafi#magyarország#magyarokérdeke#gazdaságifejlődés#miavéleményed#monddmegte#tiktok#hirmagazin,