Távirati stílusban üzent Brüsszelnek a magyar kormányfő az EP-választás éjszakáján. „A demokrácia köszöni szépen, jól van” – fogalmazott a Bálnában. Csípős megjegyzéssel „köszöntötte” a Momentum rossz eredményét – éppen egy olimpia évében, utalva a párt korábbi Nolimpia-kampányára.

Orbán Viktor végül nem várta meg a budapesti választási eredmények körvonalazódó végeredményét, azokhoz beszélt, „akik még ébren vannak”.

„A demokrácia köszöni szépen, jól van” – fogalmazott a Bálnában a Fidesz eredményváróján, hozzátéve, ugyanígy van Romániában, Erdélyben, ahol az RMDSZ elérte az EP-választáson a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt.

Orbán Viktor szerint mindkét választást megnyerték – „háborús helyzetben, nehéz csatában arattunk fontos győzelmeket”.

Van Budapesttel együtt 20 vármegyei közgyűlés Magyarországon, mindet megnyerték. Elvesztettek 3 megyei jogú várost, de megnyertek 4-et. Budapesten még „várni kell”, de „Alexandrának igaza volt”, az egyetlen esély az volt arra, hogy Karácsony Gergely távozzon Budapest éléről, hogy ő távozzon – sorolta. Ami Budapesti mérleget illeti, elvesztettek 1 kerületet és elnyertek 1-et.

Facebook-post/videó

„Az országban az emberek a békét választották, és megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika. Azt tudom vállalni a kormány fejeként, hogy a kormány ezzel a felhatalmazással a háta mögött kettőzött erővel küzd azért, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból.”

Majd távirati stílusban így értékelte, miről döntöttek a magyarok:

  • háború stop
  • gender stop
  • háború stop
  • Soros stop
  • Brüsszel stop

Megjegyezte: a sors visszaadta a Momentumnak, ami jár neki, „a párizsi olimpiai évében írta ki a történelemből” a pártot – utalt az ellenzékiek korábbi sikeres Nolimpia-kampányára. Szerinte azokat, akik Brüsszelben a hazájuk ellen dolgoznak, megbüntetik, mindegyiket leszavazták.

Megköszönte a fideszes és KDNP-s aktivisták munkáját, „a szombati »egymillió találkozás napja« hosszú ideig magyar és európai rekord is marad, de talán nem hosszabb ideig, mint két évig” – utalt a 2026-os választásokra.

„Legyőztük a régi ellenzéket, az új ellenzéket, és mindegy, hogy hívják az éppen soros ellenzéket, újra és újra le fogjuk őket győzni” – fogalmazott.

Forrás

Hirmagazin.eu