Kezdőlap Főhírek Külföld Nyilvánosságra került a kamerák felvétele az észak-koreai katona akciófilmbe illő szökéséről –...

Nyilvánosságra került a kamerák felvétele az észak-koreai katona akciófilmbe illő szökéséről – VIDEÓ

Nyilvánosságra került a kamerák felvétele az észak-koreai katona akciófilmbe illő szökéséről

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Látszik, ahogy autóval majd gyalog menekül, az üldözők többször is meglőtték, végül a dél-koreai határőrök kúsztak érte az éj leple alatt.

Egy határfigyelő kamera megdöbbentő képeit hozta nyilvánosságra szerdán az ENSZ dél-koreai parancsnoksága. Egy észak-koreai katona menekülését rögzítő felvételeken jól látszik, hogyan próbált meg elmenekülni országából a férfi.

Egy katonai járművel érkezett Panmunjomnál egy ellenőrzőpontra, ahol lassítás nélkül továbbhajtott. Egy határőr, észlelve, hogy mi történt, riadóztatta a többieket.

Az út végén a menekülő férfi leállította az autót, kipattant belőle és futásnak eredt. Nyomában az üldözők pár lépésre voltak csak tőle. Mikor a határszakaszhoz ért, az észak-koreai határőrök lőni kezdték a menekülőt, több lövés el is találta a férfit.

A megsebesült katona a két ország közötti demilitarizált övezettől délre összeesett. Ide már nem követték az üldözői.

Az éjszakai felvételeken látszik, hogy három dél-koreai határőr óvatosan, a végén már kúszva közelítette meg a földön fekvő embert, akit végül sikeresen kimenekítettek.

VIDEÓ: A szökésről

A súlyosan sérült férfit kórházba vitték. A helyi hivatalos szervek annyit közöltek, hogy már jobban van, magához tért és tévét akart nézni. A kórházban a vizsgálatok során kiderült, hogy a sérült beleiben extrém mennyiségű parazitát találtak, a legnagyobb féreg 27 centiméteres volt.

Az ENSZ-parancsnokság szóvivője azt mondta, hogy az észak-koreaiak megsértették a fegyverszüneti egyezményt, ráadásul átlépték a határt. Észak-Korea eddig még nem kommunikálta a szökést.

A koreai háború óta 30 ezren szöktek Dél-Koreába, de kevesen próbálkoznak ezen a szakaszon, mert kerítésekkel és aknákkal van tele a terület. A legtöbb menekülő Kína felé próbálkozik.

Forrás:Szeretlek Magyarország/ 444.hu


Exit mobile version