Home Sport Nemzeti sportok, nemzetünk sportolói Női vízilabda Magyar Kupa döntősei: A címvédő Ferencváros és az UVSE..

Női vízilabda Magyar Kupa döntősei: A címvédő Ferencváros és az UVSE..

Nyitókép: Grigorenko/Getty Images

Eldőlt, kik játsszák a szombat esti mérkőzést.

Elsőként a címvédő Ferencváros jutott döntőbe a BENU női vízilabda Magyar Kupában, miután a pénteki elődöntőben 11-7-re legyőzte a Dunaújvárost a Szőnyi úton. A tavalyi sikerével a szakosztály történetének eddigi egyetlen aranyérmét begyűjtött zöld-fehérek végig kézben tartották a találkozót, amin a nyolcszoros kupagyőztes, Vad Lajos irányította Dunaújváros egyszer sem vezetett.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a dunaújvárosi Garda Krisztina volt négy góllal, a Ferencvárosból Gurisatti Gréta és Leimeter Dóra egyaránt háromszor talált be.

Az UVSE is döntőbe jutott a BENU női vízilabda Magyar Kupában, miután a pénteki második elődöntőben 17-11-re legyőzte a Szőnyi úton a házigazda BVSC-t. A lila-fehérektől Hajdú Kata négyszer volt eredményes, a vesztes BVSC-ből Ármai Zita öt gólt szerzett.

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

A zuglóiak egyszer sem vezettek a mérkőzésen.

Eredmények

FTC-Telekom – Dunaújváros 11-7 (3-2, 4-3, 2-2, 2-0)
gólszerzők: Gurisatti, Leimeter 3-3, Tóth Csabai, Kuna 2-2, Vályi 1, illetve Garda 4, Kardos, Horváth B., Somogyvári 1-1

UVSE – BVSC-Zugló 17-11 (3-2, 4-3, 4-2, 6-4)
gólszerzők: Hajdú 4, Baksa, Szegedi 3-3, Faragó, Kenéz 2-2, Lendvay, Irmes, Peresztegi 1-1, illetve Ármai 5, Mészáros-Farkas, Kele 2-2, Fekete, Kolárová 1-1

Az UVSE a címvédő Ferencvárossal találkozik a szombaton 20 órakor kezdődő döntőben a Laky Károly Uszodában.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version