Home Hírek Háború Nógrádi: Nyolcvan éve a németeknek Moszkváig kellett menetelniük, hogy fázzanak, most elég...

Nógrádi: Nyolcvan éve a németeknek Moszkváig kellett menetelniük, hogy fázzanak, most elég otthon maradniuk

opera pillanatfelvétel 2022 08 30 080942 www.google.com

A biztonságpolitikai szakértő szerint Európa idővel belerokkan a háborúba

– írja a Mandiner.

Európa lassan belerokkan a háborúba – videó

„Nyolcvan éve a németeknek Moszkváig kellett menetelniük, hogy fázzanak, most elég otthon maradniuk” – így jellemezte Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az Európai Unió szankciós politikájának hatásait a Karc FM-en. Az orosz gazdaságban kétségtelenül látszanak a nyugati embargó jelei, azonban míg India, Kína és más ázsiai országok gyakorlatilag korlátlan mennyiségben képesek felvásárolni az unió által lemondott kőolajat és földgázt, az európai országok belerokkannak az energiahordozók mellőzésébe – fejtette ki Nógrádi.

A biztonságpolitikai szakértő hozzátette: Kijev és Moszkva is elszámolta magát a háborúval.

Vlagyimir Putyin abból indult ki, hogy ha a Krím félszigetet 2014-ben véráldozat nélkül sikerült Oroszországhoz csatolni, akkor a stratégiai objektumok elfoglalásával kilenc nap alatt az ukrán kormányt is le tudja cserélni egy hozzá lojális rezsimre. De nem számolt azzal, hogy a nyugati hatalmak pénzügyi és katonai segítséget adnak Volodimir Zelenszkijnek, ezzel időben és térben is kiszélesítve a konfliktust – fogalmazott Nógrádi.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Szerinte a támogatás ellenére az ukránok a harctéren nem voltak képesek feltartóztatni az orosz előrenyomulást, a diplomáciában pedig kezd kontraproduktívvá válni, hogy az ukránok a fegyverszállítmányokra és a pénzügyi mentőövekre köszönet helyett fenyítésekkel reagálnak.

A két szemben álló fél hibás helyzetértékelését jól mutatja, hogy az ukrán és az orosz irányítás heti rendszerességgel cseréli a tábornokokat és a titkosszolgálati vezetőket – mutatott rá Nógrádi.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép forrása: index

magyarnemzet, mandiner

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version