Home Tudástár Technika, kommunikáció Nevetségesen manipulálja saját fotóit Magyar Péter- vajon miért?

Nevetségesen manipulálja saját fotóit Magyar Péter- vajon miért?

Facebook

Manipulált, photosoppolt (szerkesztett) fotókat tesz közzé magáról újabban közösségi oldalain Magyar Péter, Varga Judit volt férje. Hasonló módszerekkel általában elsősorban a nők élnek, de úgy tűnik, a nárcisztikus vonásokkal rendelkező Magyar Péter másnak szeretne látszani, mint valójában.

Tudatosan akar egy „szépfiú imázst” építeni Magyar Péter – erről beszélt a TV2 Tények című hírműsorának Palóc André, a Századvég vezető elemzője. Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje ugyanis az utóbbi hetekben látványosan manipulálja a róla készült fotókat.

El akarja tüntetni a ráncokat

A „layerek”, vagyis a szűrők használata a fotókon elsősorban nőkre jellemző, de szakértők szerint 

Magyar képein is egyértelmű jelei vannak a manipulációnak. 

Haraszi Tibor, az Origo techrovatának vezetője a TV2 Tényeknek nyilatkozva elmondta: a képmanipulációk könnyen felismerhetők, különösen akkor érdemes ilyesmire (pl. Photoshopra, mesterséges intelligenciára) gyanakodni, ha valakinek szokatlanul sima, ránctalan az arcbőre – ahogy például Magyar Péteré is. 

A természetellenesen sima arcbőr mindig gyanús. Fotó: Facebook
Ezen a képen jól látszanak a ráncok, a karikák a szem alatt, és már a haj sem „tisztes őszes”. Fotó: Facebook

Az exférj képeit alaposan szemügyre véve kiderül, hogy azok alapos, bár nem következetes szerkesztésen estek át. Azok talán a hétköznapi hiúságon is túlmenően, már-már a nárcisztikus alaposság jegyeit mutatják fel. Így például régebbi fotókkal összehasonlítva 

úgy tűnik, hogy Magyarnak mostanában sokkal ránctalanabb az arcbőre, nincsenek karikák a szeme alatt. Ráadásul nemcsak a szája lett vastagabb, de egyes képeken az álla is mintha férfiasabb, szögletes ívet kapott volna.

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

Persze nincs kizárva az sem, hogy a száját nem csak digitálisan, hanem sminkkel is (rúzzsal, szájfénnyel) hangsúlyosabbá tették.

Magyar Péter „előtte”…
… és Magyar Péter „utána”  

Magyar talán külsőségekkel igyekszik kompenzálni azt, hogy mondanivalója nincs a közönség számára. A politikai közlendő helyett nárcisztikus módon a kinézetén akar javítani, ami kóros hiúságra utal.

Az is lehet, hogy ezzel már külön ember foglalkozik, esetleg egy stáb, ami ugyancsak arra utal, hogy tudatos manipulációról van szó.

Palóc André, a Századvég vezető elemzője szerint a fotókból egyértelműen látszik, hogy Magyar Péter politikai karakterét megpróbálja a „szépfiú imázsra” építeni, a valódi mondandó helyett. Ez teljesen szokatlan és idegen a magyar politikában. 

Videó

Forrás

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version