11.9 C
Budapest
2022. szeptember. 29. csütörtök

“Nem számítottam ekkora gyűlöletre” – megszólalt a 33 méteres pinaszobor készítője..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ritkán oszt meg egy országot annyira egy művészeti alkotás, mint a Brazíliát a 33 méteres vaginát ábrázoló szobor.

Ezt jól szemlélteti, hogy a “Díva” névre keresztelt műalkotást tervező Juliana Notari Facebook-oldalára már több mint 28 ezer komment érkezett a szoborról szóló bejegyzése alá.

Szilveszter napján Braziliában egy szokatlan műalkotást lepleztek le: egy hatalmas vaginát.

A Juliana Notari által tervezett szoborban sokan csak az obszcenitást látják, holott a tervezőnek komoly mondanivalója van az alkotással.

Notari szerint munkája a természet és kultúra közötti kapcsolatról feszeget kérdéseket egy olyan világban, amelyet a “fallocentrikus” és “nyugatközpontú” társadalmi berendezkedés jellemez.

A “Díva” névre keresztel szobor megalkotásánál egyébként nem használtak munkagépeket, ezért 20 ember, 11 hónapon át dolgozott a 33 méter magas, 16 méter széles és 6 méter mély szobron egy Pernambuco környéki domboldalon.

A katolikus országban azonban kiverte a biztosítékot a gigantikus nemiszerv, olyannyira, hogy Notari műalkotásával kapcsolatos Facebook-bejegyzése alatt már több mint 28 ezer komment található. Egyesek szerint a szobor egyszerűen ronda és obszcén, mások szerint tönkreteszi a tájat; azonban sokan biztosították elismerésükről és támogatásukról a brazil művésznőt.

A szélsőséges reakció azonban borítékolható volt: Brazília az utóbbi években elképesztően megosztottá vált, különösen igaz ez a szélsőjobboldali Jair Bolsonaro 2019-es hatalomra jutása óta.

“Bár tudtam, hogy az alkotás nagy visszhangot fog majd kapni, sosem gondoltam volna, hogy az emberek ekkora gyűlöletet támasztanának felé, és hogy ekkora téma lesz a közösségi médiában” – mondta el Notari a CNN-nek, aki szerint a nagy visszhangból látszik, hogy a szobor elérte célját.

noizz

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Idén nem szervez a Főváros karácsonyi vásárt

Szakított” az V. kerület és a főváros, pontosabban annak nonprofit cége, a Budapest Brand a Vörösmarty téri karácsonyi...

Georg Spöttle: Az orosz-amerikai állampolgárokat mentené ki az USA Oroszországból

Biztonsági riasztást adott ki az USA moszkvai nagykövetsége és Oroszország azonnali elhagyására szólította fel az amerikaiakat. A figyelmeztetés...

Orbán Viktor munkája nem volt hiábavaló! .. Jelzésértékű, hogy az EP-ben az európai reneszánszban reménykedő pártok határozottan kiálltak Magyarország mellett!

A támadásokról eleget hallottunk, eleget élvezkedett ezen a baloldali sajtó, arról azonban keveset beszélünk, hogy a vörös többségű...

2023. április 30-ig magánszemélyeket nem tehetnek ki önkormányzati bérlakásból!

Az MTI szerint Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát egyhangúan támogatta a testület.. A döntés értelmében a Fővárosi Önkormányzat vállalta a...