Home Főhírek Külföld Nem kegyelmeztek: 26 sivatagi gombaszedőt mészárolt le az Iszlám Állam

Nem kegyelmeztek: 26 sivatagi gombaszedőt mészárolt le az Iszlám Állam

853571 490899 016 20160624 12
Az ISIS 2019-es veresége ellenére a terrorszervezet alvó sejtjei továbbra is aktívak. AFP

Az ISIS 2019-es „veresége” ellenére a terrorszervezet alvó sejtjei továbbra is aktívak.

Az Iszlám Állam fegyveresei megöltek 26 gombaszedőt vasárnap Szíriában – jelentette a szíriai állami és ellenzéki média. Az áldozatok között civilek és kormánykatonák is vannak. A megölt emberek Hama várostól keletre a sivatagban kutattak szarvasgomba után. Az Iszlám Állam 2019-es veresége ellenére

a terrorszervezet alvó sejtjei továbbra is követnek el merényleteket Szíriában és Irakban,

ahol korábban nagy területeket tartottak ellenőrzésük alatt és nyilvánítottak kalifátussá.

A legfrissebb hírek itt!

A félreeső területeken népes csoportokban dolgozó szarvasgombagyűjtők kedvelt célpontjai a terroristáknak, akik szinte észrevétlenül bukkannak fel a sivatagban, majd elrabolják a gombaszedőket, hogy megöljék őket vagy váltságdíjat követeljenek értük.

Februárban a Szíria középső részén fekvő Szuhna város térségében mészároltak le az Iszlám Állam terroristái 53 embert, köztük a biztonsági erők több tagját. Április elején egy, a terroristák által elhelyezett taposóakna felrobbanása oltotta ki hat, ugyancsak szarvasgombát gyűjtő ember életét Deir Ez-Zor tartományban.

(MTI)

Fotó: BILAL BAHADUR / THE TIMES OF INDIA / THE TIMES OF INDIA VIA AFP

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version