Az ügybe már az ifjúságvédelmi szolgálat is bekapcsolódott.

Németországban egy hetedikes diák nem volt hajlandó bemenni az osztályába, mivel az ott lévő diáktársai közül többen nem oltatták be magukat, ezért napokon át az iskola udvarán tanult, írta meg a Spiegel nyomán a Telex.

(A legfrissebb hírek itt)

A 13 éves Yasmin Hagen városában egy reáliskolába jár és mivel asztmás, számára egy koronavírus-fertőzés különösen veszélyes lehet.

Vannak olyanok, akik nem oltatták be magukat, és nem tartják be a szabályokat. Én pedig nem fogok többet egy teremben ülni velük.

– mondta a lány, aki hétfőtől tiltakozásképpen csak az iskola udvarán volt hajlandó részt venni az oktatáson, hogy felhívja a figyelmet az iskolai koronavírus ellenes intézkedések hiányosságaira.

Az iskola vezetése kitett egy asztalt és egy széket a lánynak az iskolaudvarra, ahonnan sapkában, kabátban és kesztyűben online követhette az órákat, amikor pedig fázott, bement melegedni az épületbe, és egy külön kijelölt üres teremben ülhetett az órák között.

Észak-Rajna-Vesztfália tartományban a járvány ellenére az iskolákban a jelenléti oktatás van érvényben, ám kötelező a maszkviselés, és hetente két-három alkalommal tesztelik a diákokat koronavírusra. Az iskola vezetője azt nyilatkozta, megértik a lány problémáját.

„Látjuk a gyerekeken, hogy a pandémia nekik is sok szorongást okoz, mert sem ők nem akarnak megfertőződni, sem a családtagjaiknak nem szeretnék továbbadni a vírust”.

Az ügybe azonban már az ifjúságvédelmi szolgálat is bekapcsolódott, hiszen egy 13 éves gyerek (ha csak tiltakozásként is és a saját döntéséből), de az esőben-szélben ült kint az iskola udvarán. Az iskola ezután a saját Twitter-oldalán vette védelmébe a diákot, akinek az akcióját az ifjúságvédelmisek meg akarják akadályozni és állami gondozásba vételt emlegetnek. A város vezetése a nagy vitákat kiváltó eset kapcsán vizsgálja az online oktatásra való áttérés lehetőségét, csütörtök óta pedig Yasminnak egy, a számára kijelölt külön teremben online kell követnie az órákat.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Illusztráció: Pexels