Néhol 30 fok – újabb melegrekordok dőlhetnek meg, de jön egy front is – időjárás-jelentés

Dátum:

Folytatódik a száraz, kora nyárias idő, rekord közeli maximum-hőmérsékletekre számíthatunk

Kedden változó vastagságú fátyolfelhőzet szűrheti időnként a napsütést, csapadék továbbra sem lesz. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon erős lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Keddről szerdára virradó éjjel hidegfront érkezik.

Szerdán jobbára fátyolfelhős, napos idő valószínű, de gomolyfelhők is képződnek, illetve érkezhetnek nyugat felől. Inkább csak az Északnyugat-Dunántúl lehet átmenetileg felhősebb. Csak elvétve fordulhat elő gyenge eső, zápor, nagyobb eséllyel északon, északkeleten.

Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon sokfelé megerősödik, sőt ott viharos széllökések is lesznek

– emiatt egyelőre citromsárga figyelmeztetéseket tart életben erre a napra, három nyugati vármegyére a HungaroMet.

Videó

Hajnalban 8, 15, délután a Dunántúlon 15 és 20, a Dunától keletre 21 és 28 fok között alakul a hőmérséklet.

Időjárási helyzet Európában:

Nyugat- és Észak-Európában ciklonok, valamint légköri frontjaik teszik mozgalmassá, változékonnyá az időjárást. A frontális felhőzónákból többfelé fordul elő eső, zápor, néhol zivatar, sőt Skandinávia északi harmadán nagy területen havazik – ott még fagyos, téli az idő, azonban jelentős enyhülés kezdődött.

Hirmagazin.eu TikTok-fiókja – elértük a 12 Millió videómegtenintést az elmúlt 60 napban! Köszönjük olvasóinknak!

A kontinens délkeleti felén egy hatalmas kiterjedésű magasnyomás terül el, amely leszálló, szárító légmozgásaival biztosítja a csendes, nyugodt időt. Az anticiklon nyugati, északnyugati peremén igen meleg levegő áramlik dél felől a szárazföld belseje fölé, így a csúcshőmérséklet főként Közép-Európában nagy területen a kora nyarat idézi – több országban is melegrekord dőlt.

Bár az időjárási frontok közelebb kerülnek a Kárpát-medencéhez is, kedd estig érdemi változás még nem várható – folytatódik a száraz, kora nyárias idő, rekord közeli maximum-hőmérsékletekre számíthatunk.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

weblap4u banner

Népszerű

További hasonló
Related

Mexikói hőhullámok és az élőlények tömeges pusztulása – képek

Mexikó az elmúlt években egyre súlyosbodó hőhullámokkal küzd, amelyek...

A Gömbvillám jelensége – képek, videó

A gömbvillám (angolul "ball lightning") egy ritka és különleges...

Kutató: elértük azt a hőmérsékletet, amelyet csak 2100-ra tervezett az ember

Az átlagosnál melegebb és a tavalyinál is szárazabb nyár...