Kezdőlap Főhírek Gazdaság Napokig nem tudják használni a bankkártyájukat egy magyar pénzintézet ügyfelei

Napokig nem tudják használni a bankkártyájukat egy magyar pénzintézet ügyfelei

zypk9kpturbxy83owjlywy5njbkyje3njdkmwuwyjg3nwy0yjjmmzq4nc5qcgeslqmae80pom0iypmfzqlozqgegaewbq
zypk9kpturbxy83owjlywy5njbkyje3njdkmwuwyjg3nwy0yjjmmzq4nc5qcgeslqmae80pom0iypmfzqlozqgegaewbq

Önhibáján kívül több ezer banki ügyfél használható bankkártya nélkül marad a következő napokban. A probléma a Sopron Bank kártyabirtokosait érinti.

A Sopron Bankot még 2021 októberében megvásárolta a magyar tulajdonú MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., és most zajlik a régi ügyfelek átadása-átvétele, ami azzal jár, hogy a régi kártya már nem, az új pedig még nem lesz használható.

A Sopron Bank kártyabirtokosai várhatóan 2022. június 29-ig (szerdáig) tudják majd használni a bankkártyájukat, az új pénzintézetük, a MagNet Bank bankkártyája pedig négy-öt nappal később lesz számukra elérhető, használható – írta a Napi.hu.

„Az informatikai átállás során jelentkező szolgáltatáskiesésre a tervezett és a hatóságoknak, valamint az ellenőrző szerveknek jogszerűen bejelentett bankszünnapok útján kerül sor” – irta a portálnak a pénzintézet.

„A tervezett bankszünnap(ok) a bankmigrációs és fúziós történelemben bevett és az átállás lebonyolítása szempontjából szükséges gyakorlat. A bankszünnapokkal kapcsolatosan az érintett ügyfélkör, a vonatkozó jogszabályokban előírt módon és megfelelő időben több csatornán került tájékoztatásra abból a célból is, hogy időben fel tudjon készülni a kieső szolgáltatások időtartamára” – írták, hozzátéve: bíznak abban, hogy az átállás okozta ideiglenes kellemetlenségek ellenére az ügyfelek továbbra is szimpatikusnak találják majd a bankot.

blikk

Hirmagazin.eu


Exit mobile version