Home Tudástár Tudástár - minden érdekesség Nagyot robbantott a világranglistán a Semmelweis Egyetem – ez áll a háttérben!...

Nagyot robbantott a világranglistán a Semmelweis Egyetem – ez áll a háttérben! Gratulálunk!

Hatvanegy helyet lépett előre a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education felmérésének orvos- és egészségtudományi kategóriájában, így ezen a területen a világ 318. legjobb egyetemének számít. Hankó Balázs stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes szerint ez a magyar felsőoktatás, illetve orvos- és egészségtudományi képzés sikere.

Idén a 318. legjobb orvosi egyetem a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education listáján, ez 61 helyes előrelépés – tudatta az InfoRádióval Hankó Balázs, a Semmelweis Egyetem stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese.

„Ez tulajdonképpen annak köszönhető, hogy az egyetem az elmúlt években egy-egy indikátor által vizsgált teljesítményben jelentősen előrelépett, a kutatási tevékenysége nagyot nyomott a latban. Az egyes tudományos közlemények idézettsége is jelentős mértékben nőtt. Más indikátorok alapján azonos helyen maradt” – újságolta.

Úgy látja, ez leginkább a magyar felsőoktatás és orvosi-egészségtudományi képzés sikere, az oktatás, a kutatás és a klinikai betegellátás hármas egysége az, ami leginkább ezt az előrelépést szolgálja.

„A publikációk kétharmada klinikai betegellátási, tehát gyakorlati területhez kötődik leginkább”

– fűzte hozzá Hankó Balázs.

Éves szinten 1300 ilyen publikációja van az egyetemnek, vagyis naponta majdnem négy, kétszer gyakrabban hivatkoznak így más egyetemek a Semmelweis Egyetemen készült tudományos cikkekre.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
infostart, Hirmagazin.eu
Exit mobile version